"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

12 − eight =

14 − eight =

 

Turmericul sau curcuma se numără printre cele mai folosite condimente din bucătăria sud-asiatică, şi a devenit popular pretutindeni în lume datorită proprietăţilor sale de întărire a sănătăţii.

 

Cu toate astea, puţini oameni sunt conştienţi de efectele sale vindecătoare şi de regenerare a ficatului dar şi a creierului.

Turmeric pentru sănătatea ficatului şi prevenţia cancerului

 

Această mirodenie se foloseşte de secole pentru tratarea bolilor hepatice, dar medicina a început să-i cerceteze efectele protectoare pentru ficat abia de vreo douăzeci de ani încoace.

 

Cercetările au constatat că turmericul este într-adevăr de mare ajutor datorită efectelor sale antiinflamatorii şi antioxidante puternice. Planta reduce leziunile hepatice datorate cirozei, supradozei de fier, etanolului, încărcării cu toxine şi bolilor hepatice (precum colestaza).

 

Ingredientul său activ, curcumina, scade riscul de cancer hepatic prin reducerea efectelor dăunătoare ale carcinogenilor umani (precum tioacetamida) asupra ficatului.

 

Citește aici de ce este bine să bei ceai de turmeric și modul corect de preparare!

 

Turmeric pentru sănătatea creierului

 

Studiile recente au arătat că turmericul îmbunătăţeşte funcţionarea creierului. Mai exact, cercetătorii au descoperit că curcumina inhibă cu până la 40% formarea plăcilor de proteine beta-amiloide, principala cauză a îmbolnăvirii de Alzheimer.

 

Mai mult, proprietăţile sale antiinflamatorii sunt de folos în gestionarea bolii Alzheimer, întrucât reduc leziunile cauzate de inflamaţie şi de factorii oxidativi. Alte studii au confirmat şi că turmericul este de mare ajutor în tratamentul depresiei.

 

Iată sugestiile noastre cu privire la consumarea acestei mirodenii vindecătoare!

 

Preparat cu turmeric şi ulei/grăsimi mononesaturate

 

Ingrediente:

 

• O jumătate de linguriţă de praf de turmeric (curcumă)

 

• O lingură de ulei de cocos

 

• O cană de lapte de capră

 

• Un deget de piper negru

 

Mod de preparare:

 

Încălzeşte toate ingredientele într-o oală până la punctul de fierbere. Ia apoi vasul de pe foc, şi bea amestecul în stare caldă.

 

Vezi și cum poți înlocui ibuprofenul cu turmeric!

 

Reţetă de apă de turmeric

 

Ingrediente:

 

• Un sfert de linguriţă de praf de turmeric

 

• O cană de apă

 

Mod de preparare:

 

Fierbe întâi apa, apoi adaugă turmericul şi mai ţine amestecul la foc foarte mic timp de 5 minute. După ce se răceşte puţin, fiertura poate fi consumată ca atare.

 

Repetă oricare din tratamentele de mai sus timp de 10 zile!

 

 

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.