"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four + 12 =

12 − ten =

 

loading...

Echivalentul apei de gură cu alcool disponibile astăzi în farmacii şi în magazinele de produse cosmetice era cândva folosit în cu totul alte scopuri.

 

Apa de gură a fost inventată în 1879 şi a servit, iniţial, ca produs dezinfectant pentru tegumente şi mucoase! Multă vreme, produsul a fost folosit pe post de antiseptic chirurgical, şi abia pe la sfârşitul anilor 1970 a fost etichetat şi comercializat şi ca apă de gură împotriva respiraţiei urât mirositoare.

 

Iată cele mai interesante întrebuinţări practice ale apei de gură:

 

foloseste listerine pentru a elimina mirosul neplacut

 

Curăţarea ecranelor şi a suprafeţelor din sticlă

 

Foloseşte o cârpă îmbibată în apă de gură ca să cureţi urmele de murdărie şi amprentele grase de pe ecranul televizorului sau al calculatorului.

 

Deparazitarea animalelor de companie

 

Freacă blana câinelui cu apă de gură ca să omori puricii şi căpuşele. Această metodă de deparazitare este mult mai ieftină şi mai puţin agresivă pentru animalele de casă.

 

Vezi aici de ce nu este bine să dormi cu animalul de companie în pat!

 

Neutralizarea mirosului neplăcut al găleţii de gunoi

 

Înmoaie un prosop de hârtie în apă de gură şi aşază-l pe fundul găleţii de gunoi ca să elimini mirosurile neplăcute.

 

Eliminarea bacteriilor şi a mirosurilor neplăcute din zona axilară

 

Îmbibă un tampon de vată în apă de gură şi şterge cu el pielea de la subraţ ca să omori bacteriile şi să previi mirosul neplăcut de transpiraţie.

 

Vindecarea iritaţiilor în urma muşcăturilor de insecte

 

Tamponează muşcăturile de insecte cu apă de gură ca să calmezi rapid iritaţia şi mâncărimea. Procedeul grăbeşte şi vindecarea pielii expuse la iederă otrăvitoare sau stejar otrăvitor.

 

Curăţarea vasului toaletei

 

Toarnă apă de gură într-un castron şi foloseşte o periuţă de dinţi înmuiată în lichid ca să cureţi toaleta de depunerile calcaroase şi de rugină, dar şi ca s-o dezinfectezi şi s-o parfumezi.

 

Citește aici metode alternative de utilizare a pastei de dinți!

 

Tratarea micozei unghiilor

 

Toarnă un pahar de apă de gură într-un lighean plin cu apă caldă şi înmoaie-ţi picioarele timp de 30 de minute pe zi ca să tratezi micoza unghiilor.

 

Combaterea mătreţii

 

Masează pielea capului cu puţină apă de gură, înfăşoară părul într-un prosop, aşteaptă să treacă 10-15 minute, după care clăteşte-te bine cu apă.

 

Dezinfectarea periuţei de dinţi

 

Scufundă periuţa de dinţi câteva ore într-un pahar cu apă de gură ca s-o dezinfectezi de microbi.

 

Tratament pentru acnee

 

Tamponează leziunile acneice cu apă de gură de două ori pe zi ca să le usuci şi să le grăbeşti vindecarea.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau rel=”nofollow” target=”_blank”>Google+.

 

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.