"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Echivalentul apei de gură cu alcool disponibile astăzi în farmacii şi în magazinele de produse cosmetice era cândva folosit în cu totul alte scopuri.

Apa de gură a fost inventată în 1879 şi a servit, iniţial, ca produs dezinfectant pentru tegumente şi mucoase! Multă vreme, produsul a fost folosit pe post de antiseptic chirurgical, şi abia pe la sfârşitul anilor 1970 a fost etichetat şi comercializat şi ca apă de gură împotriva respiraţiei urât mirositoare.

Iată cele mai interesante întrebuinţări practice ale apei de gură:

foloseste listerine pentru a elimina mirosul neplacut

Curăţarea ecranelor şi a suprafeţelor din sticlă

Foloseşte o cârpă îmbibată în apă de gură ca să cureţi urmele de murdărie şi amprentele grase de pe ecranul televizorului sau al calculatorului.

PUBLICITATE

Deparazitarea animalelor de companie

Freacă blana câinelui cu apă de gură ca să omori puricii şi căpuşele. Această metodă de deparazitare este mult mai ieftină şi mai puţin agresivă pentru animalele de casă.

Vezi aici de ce nu este bine să dormi cu animalul de companie în pat!

Neutralizarea mirosului neplăcut al găleţii de gunoi

Înmoaie un prosop de hârtie în apă de gură şi aşază-l pe fundul găleţii de gunoi ca să elimini mirosurile neplăcute.

Eliminarea bacteriilor şi a mirosurilor neplăcute din zona axilară

Îmbibă un tampon de vată în apă de gură şi şterge cu el pielea de la subraţ ca să omori bacteriile şi să previi mirosul neplăcut de transpiraţie.

Vindecarea iritaţiilor în urma muşcăturilor de insecte

Tamponează muşcăturile de insecte cu apă de gură ca să calmezi rapid iritaţia şi mâncărimea. Procedeul grăbeşte şi vindecarea pielii expuse la iederă otrăvitoare sau stejar otrăvitor.

Curăţarea vasului toaletei

Toarnă apă de gură într-un castron şi foloseşte o periuţă de dinţi înmuiată în lichid ca să cureţi toaleta de depunerile calcaroase şi de rugină, dar şi ca s-o dezinfectezi şi s-o parfumezi.

Citește aici metode alternative de utilizare a pastei de dinți!

Tratarea micozei unghiilor

Toarnă un pahar de apă de gură într-un lighean plin cu apă caldă şi înmoaie-ţi picioarele timp de 30 de minute pe zi ca să tratezi micoza unghiilor.

Combaterea mătreţii

Masează pielea capului cu puţină apă de gură, înfăşoară părul într-un prosop, aşteaptă să treacă 10-15 minute, după care clăteşte-te bine cu apă.

Dezinfectarea periuţei de

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!