"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Voi porni de la povestea lui Jerry, băiatul care a crescut până la 18 ani într-o familie ce cunoștea și aplica frecvent medicina naturistă, poveste extrasă din cartea “10 plante esențiale”, autor Lalitha Thomas.

 

Cu Lalitha Thomas și lucrarea menționată v-am făcut cunoștință în alte articole, precizând încă o data că “a absolvit o școală pe dealurile și văile, în pădurile și munții, pe pajiștile și prin preriile Mamei Natură”, după cum ne informează în prefața cărții John Heinerman, Ph.D., antropolog medical, Director Centrul de Cercetări Antropologice, din Salt Lake City.

 

nu consuma in exces ceai de cuisoare

 

Povestea, repet, îl are în prim-plan pe Jerry și planta minune, cuișoarele, care l-a ajutat să-și regasească somnul, perturbat complet din cauza stresului acumulat în perioada armatei.

 

Cât a stat plecat de acasă, departe de familia încrezătoare în puterea plantelor medicinale în rezolvarea oricărei probleme de sănătate, nivelul de stres al lui Jerry a crescut considerabil.

 

Lalitha Thomas i-a făcut o vizită la domiciliu și l-a găsit pe tânăr foarte stresat și încordat, încât nu putea dormi deloc.

PUBLICITATE

 

Stând în bucătărie și citind, Jerry s-a hotărât să-și fiarbă o cană de ceai de cuișoare, în speranța că-l va ajuta să se relaxeze (somnifere sau alte calmante în casa lor nu existau).

 

Absorbit de carte, tânărul a uitat de ceaiul de pe foc, iar apa a scăzut aproape complet. A adăugat apă în ceainic, l-a lăsat din nou să fiarbă și s-a întors la lectură.

 

Vezi aici o scurtă poveste moralizatoare!

 

Din nou a uitat de ceai, apa a scăzut iar, pe fundul ceainicului rămânând o mâzgă, acum foarte întunecată la culoare.

 

În încercarea de a prepara iarăși ceaiul dorit, peste fiertura întunecată a mai adăugat apă și s-a întors la cartea lui.

 

Imaginați-vă că scenariul s-a repetat de trei sau patru ori, înainte să reușească, adică să obțină o cană cu ceai. Bineînțeles că era un ceai foarte puternic, iar gustul nu era bun deloc.

 

Pentru că se făcuse târziu și toți ai casei se culcaseră de mult timp, Jerry s-a hotărât să încerce să adoarmă și a dat pe gât “poțiunea de cuișoare” fiartă de patru ori.

 

S-a îndreptat spre pat și a căzut într-un somn adânc.

 

Zece ore mai târziu, cei din familie s-au dus

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...