"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

În majoritatea cazurilor de eczemă, doctorii prescriu pacienților cortizonul, folosit în general sub formă de unguente.

Uneori, medicamentul utilizat în cantități mari prezintă efecte secundare indezirabile cum ar fi subțierea pielii atât de mult, încât se pot vedea vasele de sânge.

Ca să nu ajungem vreodată într-o situație din aceasta, dacă ne confruntăm cu o eczemă, reținem cazul lui Emily, o tânără de 20 de ani, care avea o eczema gravă pe mâini, încheieturi, pleoape și răspândită și pe alte zone ale corpului.

foloseste natura ca sa scapi de problemele cu pielea

Era o erupție permanentă care îi provoca un discomfort continuu și o ținea foarte izolată din punct de vedere social.

Emily folosea creme cu cortizon, dar acestea nu ofereau decât o calmare rapidă și de scurtă durată, fără a vindeca efectiv. Mai mult, creșteau și riscurile implicate de utilizarea cortizonului.

Într-o zi, tânăra a aflat de tratamentul cu tătăneasă. A început să bea zilnic 4 căni de ceai de rădăcină sau frunze de tătăneasă. Intenția era să curețe și să întărească sângele, în același timp incepând să elimine pielea bolnavă și să reconstruiască celulele noi ale pielii.

PUBLICITATE

Ea trebuia să utilizeze cortizonul cât mai puțin posibil și să elimine din dietă mâncărurile ce produceau un stres suplimentar asupra organismului-zahăr procesat, cofeină, prăjeli etc.

Citește aici despre o altă plantă care vindecă psoriazisul, dermatita şi multe alte alergii!

A folosit și o alifie de tătăneasă pe care a aplicat-o direct pe piele. După aproximativ două săptămâni, rezultatele au fost observabile. Pielea ei a început să se curețe singură, desi utiliza ocazional crema cu cortizon, și a rămas așa timp de o săptămână.

Alifia de tătăneasă era calmantă și ajuta mult la reducerea simptomelor. Emily simțea că putea accepta asta, deoarece tătăneasa acționa asupra problemei generale. Răbdarea ei a fost răsplătită în mai puțin de două luni. A reușit să renunțe total la cortizon.

De câte ori avea câte o erupție din cauza unor emoții puternice sau a problemelor psihologice asociate cu boala ei de piele, creștea doar doza de tătăneasă (la 5-6 căni) timp de câteva zile, și asta era tot.

Această metodă de tratament a continuat cam 3 luni, la capătul cărora eczema nu mai era vizibilă decât în perioadele de stres extrem (și atunci doar

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...