"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

Știați că ochii pot spune multe despre sănătatea voastră? Dacă nu, acest articol vă va fi de mare ajutor!

 

Iată la ce semne trebuie să fii atent!

 

cum iti dai seama ca ai o boala privind ochii

 

1. Modificarea neobișnuită a formei ochiului

 

Ai experimentat acest simptom? Dacă răspunsul este da, probabil că știi deja cât este de deranjant. Această afecțiune apare asemeni unei modificări la nivelul pleoapei, în urma unui blocaj al glandelor lacrimale. Durează câteva zile sau chiar câteva luni, însă poate fi un simptom care duce cu gândul la ceva mult mai grav, o formă rară de carcinom al glandelor sebacee. Deci, dacă această afecțiune durează de ceva timp, este cazul să mergi la medic.

 

2. Subțierea sprâncenelor

 

Acesta este poate cel mai comun semn al îmbătrânirii, stresului sau malnutriției, putând fi și un rezultat al bolii numite alopecie. Trebuie să ai mare grijă deoarece poate fi vorba de un semn al disfuncțiilor tiroidiene. Hipotiroidismul duce la încetinirea metabolismului și astfel pot apărea simptome precum căderea părului sau chiar calviție.

 

3. Vedere încețoșată

 

Probabil că și tu îți petreci ore în șir în fața computerului, iar asta duce la apariția vederii încețoșate. Experții sunt de părere că un astfel de simptom se datorează în mare parte timpului petrecut în fața telefoanelor sau a computerelor. Încearcă să iei măsuri în acest sens.

 

4. Puncte negre

 

Acest simptom este destul de înfricoșător și deranjant. Problema apare atunci când aceste puncte sunt însoțite și de dureri de cap, greață sau amețeală. Dacă experimentezi aceste simptome, mergi de urgență la medic!

PUBLICITATE

 

Vezi aici de ce sunt speciali oamenii cu ochi căprui!

 

5. Ochi umflați

 

Dacă experimentezi acest simptom, trebuie să iei în calcul și posibilitatea unei afecțiuni tiroidiene. Se pare că acest lucru se petrece adesea în cazul persoanelor care suferă de hipertiroidism. Boala mai poate fi numită și Grave și face parte din grupa bolilor autoimune. În acest caz, suprafața pleoapei se micșorează, iar globul ocular se mărește.

 

6. Puncte galbene pe globul ocular

 

Acesta poate fi un semn al afecțiunilor hepatice, deci ficatul tău poate fi în pericol fără ca tu să îți dai seama. Mergi imediat la medic.

 

7. Retinopatie

 

Acesta este un simptom întâlnit mai ales în cazul pacienților diagnosticați cu diabet. Prezintă simptome precum vedere încețoșată sau dilatarea vaselor de sânge. Ai mare grijă, poate duce la orbire!

 

Citește aici cum poți renunța la ochelarii de vedere!

 

8. Vedere dublă

 

Dacă ți se întâmplă să vezi brusc dublu sau să nu mai vezi nimic, trebuie să mergi de urgență la medic! Acestea pot fi simptome ale infarctului.

 

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...