"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Cel mai sigur mod de a verifica dacă suferi de deficienţe de vitamine constă în verificarea compoziţiei sângelui la un laborator de analize medicale. Inconvenientul analizelor sanguine, însă, este preţul lor destul de piperat.

În continuare îţi prezentăm o alternativă mai simplă şi complet gratuită de a diagnostica deficienţele de vitamine.

Chipul trădează mai multe indicii despre sănătate decât ţi-ai fi imaginat. Examinează-ţi chipul în oglindă cu mare atenţie urmărind caracteristicile descrise mai jos.

buzele albe indica deficienta de vitamine

1. Paloarea tenului

Dacă tenul devine tot mai palid de la o zi la alta, este posibil ca organismul să-ţi semnaleze existenţa unei deficienţe de vitamina B12. Verifică şi aspectul limbii; dacă suprafaţa mucoasei limbii este perfect netedă, este foarte probabil să suferi de o deficienţă de această vitamină. Alte simptome sunt pierderile de memorie şi problemele de oboseală.

PUBLICITATE

Ca să corectezi deficienţa, consumă mai multă carne provenită de la animale păşunate, dar şi carne de pui organică şi peşte sălbatic.


2. Păr degradat

Dacă ai părul deteriorat, uscat şi fragilizat, şi ai totodată probleme cu mătreaţa dar și cu căderea excesivă a lui, este posibil să ai o deficienţă de vitamina B7 (biotină). În general, această deficienţă se instalează pe fondul abuzului de antibiotice, care anihilează bacteriile intestinale specializate pentru sinteza biotinei.

Ca să corectezi deficienţa, consumă cât mai multe ciuperci, gălbenuşuri de ou şi conopidă.


3. Edeme ale pleoapelor şi cearcăne

Edemele ochilor şi ale picioarelor pot semnala o deficienţă de iod. Alte semne posibile sunt pielea foarte uscată, îngrăşarea corporală şi fragilizarea unghiilor.

Ca să corectezi deficienţa, primul pas pe care trebuie să-l faci este să începi să consumi suficientă sare. Pentru majoritatea oamenilor, principala sursă de iod este sarea de masă, dar, pentru un plus de acest mineral, poţi introduce în alimentaţie şi alge marine, fructe de mare şi peşte marin sau oceanic. 

4. Paloarea buzelor

Paloarea buzelor şi a gingiilor poate semnala o deficienţă de fier. Aceste semne ale deficienţei de fier sunt mai vizibile la femei decât la bărbaţi. Lipsa de fier din organism poate determina o intensificare a poftelor de anumite alimente.

Ca să corectezi deficienţa, mănâncă mai mult spanac, fasole uscată, carne roşie şi peşte.

5. Sângerarea şi sensibilizarea gingiilor

Sângerarea şi durerile gingivale, însoţite

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE