"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Din nefericire, aproximativ 25% dintre persoanele care suferă un infarct, nu observă niciun semn premergător al acestuia.

Dr. Chauncey Crandall, unul dintre cei mai renumiți medici cardiologi din Statele Unite, a încercat ani la rândul să descopere metode de prevenție ale infarctului și, în cele din urmă, a ajuns la concluzia că există anumite semne care ne pot prevesti un potențial atac de cord.

semnele unui infarct iminent

 

Inflamații

Majoritatea oamenilor sunt de părere că inflamațiile la nivelul membrelor se datorează statului prelungit pe scaun sau în picioare, însă nu este adevărat. Aceste inflamații pot fi un semn premergător infarctului. Se pare că persoanele care au suferit un infarct, ajunseseră să se îngrașe chiar și 5 kilograme într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Anxietatea

Foarte mulți supraviețuitori ai infarctului, relatează că au ajuns să sufere atacuri de panică, cu puțin timp înainte să facă infarctul. Dacă experimentezi des atacuri de panică, îți recomand să mergi de urgență la medic!

Dureri în anumite părți ale corpului

Majoritatea pacienților menționează faptul că durerea pornește din piept și se continuă la celelalte părți ale corpului, precum umeri, gât, spate sau abdomen. Ai mare grijă, uneori durerea poate radia și astfel nu apare prima oară în piept, nu te lăsa păcălit!

Tuse

Tusea este poate cel mai des întâlnit simptom premergător infarctului. Acesta este rezultatul depunerilor de lichid în zona pulmonară. Ai mare grijă la cauza apariției tusei!

PUBLICITATE

Iată și alte semne ale apariției infarctului, pe lângă cele menționate mai sus:

– Discomfort în zona pieptului

– Incapacitatea de a respira

– Transpirație rece

– Greață

– Amețeală

Nu ignora aceste simptome, dacă ele durează mai mult de 10 minute, sună imediat la salvare! Poți de asemenea să iei o aspirină, dacă nu ești alergic, până când ambulanța ajunge la tine.

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE