"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

1 × 2 =

4 + fifteen =

Un articol de Claudia Bulacu

 

Chakra a şaptea, Sahasrara, în limba sanscrită, este localizată în creştetul capului şi are culoarea violet spre alb.

 

Ea răspunde de fericirea noastră şi domină sistemul nervos central, glanda pituitară şi cortexul.

 

vindeca depresia prin meditatie

 

Este considerată cea mai importantă chakra, deoarece ea se reglează în funcţie de gândurile noastre, de informaţiile pe care le alimentăm în fiecare moment.

 

Fiind dependentă de gândurile noastre, are legătură directă cu starea de contiinta pe care o avem. Cu cât suntem mai « înălţaţi » spiritual, cu atât această chakra se manifestă plenar.

 

Ce înseamnă să fim înălţaţi spiritual ? Să fim cât mai aproape de divinitate cu gândul şi ,de aici, cu vorbele şi faptele noastre.

 

Dacă funcţionează normal, Sahasrara este extraordinar de puternică pentru om. Are capacitatea de a genera fluxuri vindecătoare pentru celelalte chakre inferioare şi, astfel, să regleze întregul corp.

 

Dacă omul nu se află pe o înaltă treaptă a conştiinţei, el o pune în pericol împreună cu organele pe care le reprezintă şi, în legătură directă, cu celelalte chakre, întregul corp se îmbolnăveşte.

 

De aici apar bolile, de la nivelul scăzut al conştiinţei umane. Cu cât individul este mai josnic, cu atât el va fi mai bolnav, în timp. De aceea se spune că mintea poate vindeca.

 

DA, mintea poate vindeca pentru că totul pleacă de la gândurile noastre, care dacă nu sunt aliniate la divinitate, produc dezastre în corp. Principalele semne că Sahasrara nu funcţionează corect sunt depresia, alienarea, confuzia, plictiseală, apatia, incapacitate de învăţare (mai ales pentru cei care au de susţinut examene).

 

Pentru a ajunge din nou la echilibru, aşa cum a fost la naştere, Sahasrara are nevoie de multe meditaţii şi exerciţii de relaxare.

 

Cum ea răspunde de fericirea noastră, cultivarea optimismului este esenţială. De asemenea, terapia prin rugăciune poate da rezultate surprinzătoare acolo unde medicina se declară neputincioasă.

 

Aşa se produc minunile.Prin ridicarea nivelului de conştiinţă, sufletul omului este salvat şi corpul vindecat. Trebuie menţionat că nimic nu se poate face fără ca omul să trăiască într-o deplină pace cu el şi ceilalţi.

 

Dacă încă mai există ură şi resentimente, lupta e grea, dar nu imposibilă.

 

Citește aici chakra 1, 2, 3, 4, 5 și 6.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.