"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Întrebarea poate surprinde, iar răspunsul îl știți deja. Unii spun că o fac pentru a trăi, alții din reflex, alții din plictiseală sau pur și simplu din plăcere.

 

Le dau dreptate tuturor, dar aș dori să parcurgem împreună căteva motive clare care ne împing să mâncăm, cu posibilitatea să ne schimbăm și obiceiurile alimentare.

 

nevoia de a manca

 

Nevoia fizică de a mânca

 

Este primul motiv și foarte important să consumăm alimente, deoarece fără ele, fără elementele nutritive necesare, organismul ar fi lipsit de energia vitală, nu mai funcționează cum trebuie.

PUBLICITATE

 

Carențele în elementele nutritive ce pot apărea, dacă nu mâncăm suficient, sau dacă eliminăm anumite categorii de alimente, perturbă buna funcționare a oricărui organism.

Cultura și credința

 

Modul nostru de a mânca sau de a ne alege alimentația se bazează în mare parte pe cultura și credințele avute. Mai multe norme culturale, religioase sau sociale dictează uneori hrana noastră.

 

De asemenea, unele idei preconcepute despre ceea ce este bun pentru noi, despre bunele maniere la masă, despre necesitatea de a consuma un aliment special într-o ocazie specială fac același lucru.

 

Aspectul social al alimentației nu este deloc de neglijat, pentru că mesele între prieteni sau cele din familie ne provoacă să ieșim din rutina alimentară.

 

Citește aici O listă cu 10 alimente pe care trebuie să le eviți și de ce să le eviți!

 

Emoțiile

 

Emoțiile modifică adesea relația noastră cu hrana, o regulă care nu este valabilă pentru toată lumea. Fiecare persoană are felul său de a-și gestiona emoțiile. Anumite persoane nu mai mănâncă în timpul unei suferințe din dragoste, de exemplu, în timp ce alții vor mânca mai mult sau vor consuma alimente care să le ajute să treacă dincolo de această situație dificilă.

Stresul, nevoia de reconfort, succesul, singurătatea, eșecul toate au puterea de a bulversa modalitatea de a ne alimenta.

 

Plăcerea

 

Știți că putem mânca pur și simplu din plăcere, fiindcă alimentele au un gust ce ne place mult. Cred că ați remarcat cantitatea de produse alimentare aflate în magazinele speciale.

 

 

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE