"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

În unele ţări, care au la baza vieţii lor spirituale budhismul,se întâmplă lucruri aproape ieşite din comun,având în vedere faptul că ne vom referi in continuare la unii din cei mai periculoşi infractori.

 

Absolut toată lumea este de acord că omul se poate transforma, în bine sau în rău,în fiecare zi. Evoluţia pe calea transformării pozitive este nelimitată şi,în funcţie de eforturile fiecăruia, putem asista la situaţii incredibile de schimbare,ceea ce nu poate să aducă decât beneficii umanităţii.

 

metoda prin care condamnatii isi cer iertare victimelor

 

Există multe metode de schimbare pe care le putem aborda oriunde ne aflăm : acasă,la birou,în autobuz. Secretul este voinţa şi perseverenţa. În 2012, guvernul indian a acordat cea mai înaltă distincţie civilă pe care o poate acorda , adică Premiul Padma, lui Satya Narayan Goenka (decedat în 2013,la vârsta de 89 de ani). Goenka a fost unul dintre profesorii de meditaţie Vipassana,meditaţie care se bazează pe respiraţie şi,bineînţeles, pe introspecţie.

 

A ţinut sute de cursuri,studenţi din toată lumea i-au urmat sfaturile şi,mulţi dintre ei ,au declarat că după câteva luni de practică, au ieşit din stările proaste de indispoziţie sau chiar depresii. Cel mai interesant caz pe care îl menţionăm aici este decizia guvernului indian,care a acceptat,în 1994, ca însuşi Goenko şi studenţii lui să instruiască deţinuţii unei închisori de maximă siguranţă din Tihar.

 

Citește cum 25 de minute de meditație pe zi iți poate atenua stresul!

 

La început a părut o utopie, nimeni nu a crezut că se va ajunge la vreun rezultat,având în vedere că unii erau socotiţi extrem de periculoşi. În câteva săptămâni de practică, mulţi dintre deţinuţi dădeau semne că nu mai simt aceeaşi violenţă şi au acceptat inerogatoriile. Pe măsură ce Goenko înainta cu lecţiile, ei au început să colaboreze din ce în ce mai bine cu autorităţile şi şi-au recunoscut faptele.

PUBLICITATE

 

După alte câteva luni, au declarat că regretă nespus şi au dorit să îşi ceară iertare victimelor şi familiilor acestora. Tot ca un miracol, o parte din familiile victimelor ucise de criminali,au reuşit chiar să îi ierte,pentru că au văzut că,dincolo de aparenţa dură şi nemiloasă,se află,de fapt, un suflet care luptă să treacă de bariera unui rău făcut.

 

În concluzie,indiferent de metoda folosită, dacă cineva vrea cu adevărat să se schimbe, o poate face şi trebuie să o facă. În felul acesta,cu toţii ajutăm la vindecarea umanităţii de răul pe care ni-l facem nouă, înşine, în fiecare zi.

 

 

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...