"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

17 − seven =

eighteen − 6 =

Un articol de Claudia Bulacu

loading...

 

Chakra a cincea este numită Vishudha, are culoarea albastru strălucitor şi este localizată în dreptul gâtului, al glandei tiroide.

 

Ea răspunde de comunicare,de dialogurile pe care le avem în fiecare zi, de vorbele pe care le spunem. Mai este numită şi « centrul vorbirii » tocmai pentru că de aici ne primim energia pentru a ne exprima prin sunete.

 

vibratiile negative te pot imbolnavi

 

Plecând de la teoriile legate de sunete, acelea că ele au o anumită frecvenţă, este lesne de concluzionat că vorbele « grele » duşmănoase,încărcate de ură,blestemele, înjurăturile etc afectează acest centru şi,implicit,organele care se găsesc în preajma lui.

 

Cărţile sfinte spun că « la început a fost cuvântul », adică înainte de a trece la fapte,noi gândim şi exprimăm prin cuvinte intenţia noastră. Dacă intenţia noastră este una benefică, vorbele spuse vor fi încărcate de vibraţii înalte,vindecătoare.

 

În caz contrar,vibraţiile negative vor atrage trăiri negative.De aceea se spune că « fiecare pasăre pe limba ei piere »,adică,aşa cum vorbim,despre noi sau despre alţii, aşa ne vom clădi viaţa.

 

Vishudha este considerată porta-voce a noastră. 

 

Ea ne reprezintă în familie,în societate, la locul de muncă,la şcoală etc. Blocajele acestei chakre dau boli grave legate de gât (chiar cancer),răceli puternice, probleme ale tiroidei, probleme legate de auz .

 

Pentru a avea o viaţă frumoasă,trebuie să învăţăm să folosim cuvintele cu moderaţie şi respect, pentru scopuri benefice,nu distructive. Trebuie să încercăm să ne facem auziţi prin conţinutul vorbelor noastre,nu prin ridicarea tonului,pentru că « tonul face muzica »,nu-i aşa ?

 

În cazul în care,până acum, nu am putut să menţinem Vishudha în echilibru, o putem aduce la forma ei pură prin meditaţie, prin încercarea de a ne ridica vibraţia (rugăciune,contemplaţie),prin perioade de izolare în vederea tinerii unui post de tăcere,prin a ne cere iertare faţă de persoanele la care am ţipat sau pe care le-am jignit.

 

Nu este greu, aceste lucruri ne sunt la îndemână, trebuie doar să conştientizăm că vorbele noastre trebuie să emane iubire,nu ură şi nici dezbinare.

 

Citește aici despre chakra 1, 2, 3 și 4.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.