"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

De multe ori,viaţa ne pune în situaţii dificile şi până să găsim o rezolvare a situaţiei ,dacă ea mai este posibilă,avem tendinţa de a căuta vinovaţi : alţii,noi înşine sau chiar lui Dumnezeu îi reproşăm,uneori. Sunt cazuri în care vinovatul este chiar în faţa noastră,îl ştim, îl vedem,îi putem vorbi şi,poate,chiar îşi recunoaşte vina.

Ce ar trebui să facem în acel moment, să îl iertăm sau nu ? Cum e mai bine ?

a ierta ne face bine

Preoţii noştri ne sfătuiesc să iertăm pe cel care ne-a greşit, să încercăm să îi acordăm o nouă şansă,în speranţa că binele îl va ajuta să înţeleagă greşeala comisă. Ce se întâmplă,însă,dacă persoana repetă greşeala ? Să îl iertăm din nou sau nu ? Nu va profita de slăbiciunea noastră pentru a o lua de la capăt ?

PUBLICITATE

Va vedea acea persoană şansa pe care i-o acordăm spre a se îndrepta sau o va socoti un semn al slăbiciunii sau chiar al prostiei noastre?

Iertarea nu este pentru celălalt,este pentru binele nostru

Domnul nostru Iisus Hristos ne spune : « de nu veţi ierta din inimă fratelui, nu veţi fi iertaţi ». Asta înseamnă că iertarea trebuie făcută din suflet,deci cu sinceritate, cu toată fiinţa. Altfel nici nouă nu ni se vor ierta păcatele. Dacă ar fi să judecăm pragmatic, trebuie să iertăm celuilalt pentru ca şi noi să fim iertaţi,la rândul nostru.

Nu este doar asta, iertând pe cel care ne-a greşit, noi îi arătăm binele. El când a greşit nu se ştie ce gânduri a avut,poate nu au fost curate,dar binele arătat de noi va birui răul care se găseşte în el şi se va îndrepta. Dacă nu se va întâmpla acest lucru imediat şi fratele va greşi din nou, noi trebuie să fim la fel de buni, şi aşa trebuie procedat pentru fiecare greşeală în parte până când binele va birui definitiv în inima lui.

Citește aici Consecințele grave ale neiertării!

Dacă un criminal omoară pe cineva, ce ar trebui să facă familia victimei,să-l ierte ? (nu discutăm de partea legală) Este cineva atât de puternic încât să ierte criminalul copilului său ? Teoretic,da.

Se spune că Dumnezeu nu dă niciodată mai mult decât putem noi

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!