"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Claudia Bulacu

 

De multe ori,viaţa ne pune în situaţii dificile şi până să găsim o rezolvare a situaţiei ,dacă ea mai este posibilă,avem tendinţa de a căuta vinovaţi : alţii,noi înşine sau chiar lui Dumnezeu îi reproşăm,uneori. Sunt cazuri în care vinovatul este chiar în faţa noastră,îl ştim, îl vedem,îi putem vorbi şi,poate,chiar îşi recunoaşte vina.

 

Ce ar trebui să facem în acel moment, să îl iertăm sau nu ? Cum e mai bine ?

 

a ierta ne face bine

 

Preoţii noştri ne sfătuiesc să iertăm pe cel care ne-a greşit, să încercăm să îi acordăm o nouă şansă,în speranţa că binele îl va ajuta să înţeleagă greşeala comisă. Ce se întâmplă,însă,dacă persoana repetă greşeala ? Să îl iertăm din nou sau nu ? Nu va profita de slăbiciunea noastră pentru a o lua de la capăt ?

 

Va vedea acea persoană şansa pe care i-o acordăm spre a se îndrepta sau o va socoti un semn al slăbiciunii sau chiar al prostiei noastre?

 

Iertarea nu este pentru celălalt,este pentru binele nostru

 

Domnul nostru Iisus Hristos ne spune : « de nu veţi ierta din inimă fratelui, nu veţi fi iertaţi ». Asta înseamnă că iertarea trebuie făcută din suflet,deci cu sinceritate, cu toată fiinţa. Altfel nici nouă nu ni se vor ierta păcatele. Dacă ar fi să judecăm pragmatic, trebuie să iertăm celuilalt pentru ca şi noi să fim iertaţi,la rândul nostru.

PUBLICITATE

 

Nu este doar asta, iertând pe cel care ne-a greşit, noi îi arătăm binele. El când a greşit nu se ştie ce gânduri a avut,poate nu au fost curate,dar binele arătat de noi va birui răul care se găseşte în el şi se va îndrepta. Dacă nu se va întâmpla acest lucru imediat şi fratele va greşi din nou, noi trebuie să fim la fel de buni, şi aşa trebuie procedat pentru fiecare greşeală în parte până când binele va birui definitiv în inima lui.

 

Citește aici Consecințele grave ale neiertării!

 

Dacă un criminal omoară pe cineva, ce ar trebui să facă familia victimei,să-l ierte ? (nu discutăm de partea legală) Este cineva atât de puternic încât să ierte criminalul copilului său ? Teoretic,da.

 

Se spune că Dumnezeu nu dă niciodată mai mult decât putem noi duce, dar putem duce aceasta într-adevăr?

 

Răspunsul este,după părerea mea, acesta : trebuie să iertăm ,este foarte bine să o facem. E greu,însă,să îţi îngropi copilul şi să ierţi din toată inima criminalul. Nu sunt mulţi cei care o pot face,dar sunt.

 

Aceia au ajuns la o înţelegerea superioară a situaţiei. Aşa cum Sfânta Fecioară a îndurat moartea Fiului Său,răstignit pe nedrept,şi noi trebuie să acceptăm că răul care vine spre noi vine cu ştirea Tatălui şi că în spatele unei nenorociri se ascunde întotdeauna iubirea Lui pentru noi. Cu siguranţă, vom înţelege mai târziu aceste lucruri,dacă pe moment nu le putem vedea.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...