"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

2 × five =

one × four =

 

Totul începe să îmbătrânească odată cu trecerea anilor, inclusiv vederea. Degenerarea musculară afectează foarte mulţi oameni şi deşi îmbătrânirea este primul factor al problemelor de vedere, există anumite măsuri ce pot împiedica această degenerare musculară.

 

Prima schimbare pe care trebuie să o faci, este introducerea anumitor alimente în dieta de zi cu zi.

 

Iată care sunt acestea:

 

consuma alimente sanatoase ca sa imbunatatesti vederea

 

Usturoiul – Reduce colesterolul și tensiunea arterială

 

Un studiu recent, realizat de Harvard arată că scăderea nivelului de colesterol poate trata degenerarea musculară. Acest lucru se datorează depozitelor de pe retină, ce determină apariţia orbirii, iar asta se poate întâmpla chiar şi la vârste fragede.

 

Conform studiului, în jur de 23 de pacienţi cu probleme oftalmologice au început un tratament pe baza de Lipitor, un medicament care reduce nivelul de colesterol. La 10 dintre aceşti pacienţi, grăsimea de pe retină a dispărut şi au experimentat îmbunătăţiri ale vederii.

 

Aici intră usturoiul în acţiune. Conform Medicinei Internaţionale chiar şi consumul a jumătate de căţel de usturoi, pe zi, poate reduce colesterolul şi asta se datorează compusilor prezenţi în usturoi.

 

Presiunea arterială joacă un rol extrem de important în degenerarea musculară, deoarece presiunea crescută reduce circulaţia sanguină, afectând activitatea retinei.

 

Conform Cochrane Database of Systematic Reviews, două studii au demonstrat faptul că usturoiul poate reduce în mod semnificativ presiunea sanguină.

 

Citește și Despre această combinație ce imbunătățește vederea chiar și la 70 de ani!

 

În concluzie, usturoiul previne îmbătrânirea degenerativă a muşchilor. Este ieftin şi poate fi consumat sub foarte multe forme. De asemenea, este un produs natural, ce nu are efecte adverse.

 

Somonul – Acizi graşi Omega-3

 

Somonul reprezintă o sursă extraordinară de trei acizi graşi omega. Conform Institutului Naţional de Oftalmologie, acizii graşi din uleiul de peşte susţin sănătatea oculară.

 

Cercetătorii au demonstrat faptul că bolile musculare, datorate disfuncţiilor vaselor de sânge, pot fi prevenite cu ajutorul consumului de acizi graşi Omega-3.

 

Morcovi – Beta Caroten

 

Da, povestea bunicii cum că morcovii ajută vederea, se adevereşte, şi asta pentru că morcovii reprezintă o sursă extraordinară de beta caroten.

 

In interiorul organismului, beta carotenul se transformă în Vitamina A, iar aceasta previne apariţia unei serii de boli oftalmologice precum: vederea înceţoşată, punctele negre sau ulceratiile.

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.