"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

4 + 11 =

eleven + 1 =

Un articol de Claudia Bulacu

loading...

 

Unul din subiectele extrem de controversate ale ale omenirii este legat de fenomenul reancarnarii.Se pune întrebarea : există acest fenomen sau nu?

 

Conceptul de reîncarnare nu vine de la creştini,pentru că ei nici nu-l acceptă,dar este extrem de bine ilustrat şi explicat de religiile indiene, de budişti,în general,aici incluzându-se,evident, şi cultura tibetană.

 

cum putem sa ne reincarnam

 

Pentru a înţelege despre ce este vorba,vom încerca să dăm un exemplu. Un copil se naşte cu o boală gravă,incurabilă,de pildă,este orb. Aparent, acest fapt este o injustiţie. Pentru el şi părinţii lui, este o tragedie. Cred că suntem cu toţii de acord.

 

De ce a fost el « pedepsit » astfel ? Conform teoriilor unanim acceptate de către creştini, ce semeni aia culegi, deci el îşi culege roadele faptelor sale.

 

Bine,dar când a avut timp să facă păcate pentru a fi astfel « corectat » ? Unii teologi vor spune că el trage păcatele de la nouă neamuri, altfel spus, cei dinaintea sa au avut păcate grele şi răul este echilibrat acum, prin el.

 

Nu trebuie să uităm că la baza tuturor legilor spirituale stau aceleaşi principii : al echităţii, al justiţiei,deci, şi al iubirii. Singurul care ne poate judeca este, fireşte, Dumnezeu.

 

Mergem mai departe cu încercarea de a ne explica acest caz. Credeţi că Dumnezeu când judecă faptele noastre, le adaugă şi pe ale părinţilor noştri ? Personal, nu cred. Asta ar însemna că bieţii copii trag în urma faptelor părinţilor şi ei nu mai au libertatea de a evolua, deci s-ar încălca un alt principiu, al liberului arbitru. Or, asta contravine divinităţii. De aici, intervine frumuseţea situaţiei, adică începând din acest moment, putem vedea câtă iubire are Dumnezeu pentru noi.

 

Suntem într-o permanentă evoluţie spre perfecţiune

 

Cu fiecare etapă, eliminăm răul şi adăugăm binele. Dacă nu de bunăvoie, prin constrângeri,adică ne supunem legilor divine,care acţionează corect pentru toată lumea,că de-aia se numesc universale ! Fiecare etapă are în ea şi greşeli. Doar prin experienţă putem învăţa,teoria nu ne ajută prea mult. Budhiştii spun că la plecarea de pe pământ,cu un timp înainte de a se produce, ne reviziuim întreaga viaţă.

 

Citește și Povestea copilului de 3 ani care iși amintește viața anterioară – Identifică locația corpului

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.