"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

“Nu cred că există țară din lume care să nu fi cunoscut și cercetat formidabilele calități medicinale ale acestei plante uluitoare” (Lalitha Thomas).

 

Sigur ați înțeles că vorbim despre usturoiul folosit de peste sute de ani pentru a trata diverse probleme de sănătate.

 

Multe studii au fost realizate spre a se cunoaște mai bine principiile active ale usturoiului și efectele lor fiziologice.

 

studiul despre gustul de usturoi din gura

 

Astfel, unele studii epidemiologice publicate între 1966 și 1999 au relevat efectul pozitiv al consumului de usturoi în prevenirea anumitor cancere (colorectal și de stomac).

 

Majoritatea studiilor au evaluat și efectul usturoiului asupra factorilor de risc ale bolilor cardiovaculare (cum ar fi: tensiunea arterială, colesterolul și glucoza sangvină).

PUBLICITATE

 

Știm foarte bine că planta în discuție a fost utilizată tradițonal, date fiind proprietățile sale antimicrobiene , pentru prevenirea și tratarea gripei, acționând ca un antibiotic.

 

Citește și CUM TREBUIE CONSUMAT USTUROIUL PENTRU A NU-I ANULA PROPRIETATILE NUTRITIVE SI TERAPEUTICE!

 

Dar nu despre beneficiile usturoiului mi-am propus să vorbesc în acest material, este important desigur, ci despre interesantul experiment al Lalithei Thomas, naturalist profesionist și autor al carții “10 plante esențiale”, făcut cu scopul de a demonstra eficiența cu care usturoiul pătrunde în sânge și începe să acționeze.

 

Lalitha Thomas ne spune că i-a pus deseori pe elevii săi să facă următorul lucru, îndemnându-ne și pe noi să încercăm.

 

La începutul unei lecții de 2 ore, toată lumea curăță câte un cățel de usturoi și îl pune între două degete de la picioare. În acest mod, usturoiul intră în corp prin piele și până la sfârșitul lecției, aproape toți vor spune că simt gust de usturoi în gură.

 

Vezi și USTUROIUL IN LAPTE – VINDECA ASTMUL, PNEUMONIA, TUBERCULOZA, PROBLEMELE CARDIACE, ARTRITA, TUSEA SI MULTE ALTE AFECTIUNI!

 

Unii au declarat că au simțit gustul de usturoi chiar după primele cinci minute.

 

Din când în când, spune profesoara, aveam câte un “caz dificil”, care trebuia să înceapă cu cățelul de usturoi ținut la subțioară. În felul acesta îmi demonstram întotdeauna teoria.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...