"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Creierul este de departe cel mai fascinant organ al corpului omenesc. Cercetătorii mai au mult până să-i dezlege toate misterele, aşa că toate experimentele şi studiile nou-apărute asupra funcţionării creierului sunt surprinzătoare şi incitante.

De fapt, sunt şanse mari să nu fi auzit până acum nici de următoarele nouă descoperiri noi:

creierul este cel mai predispus la dezhidratare


1. Creierul este predispus la deshidratare

Creierul uman este alcătuit în proporţie de 75% din apă. Chiar şi un grad de deshidratare de numai 2% poate afecta memoria pe termen scurt şi capacitatea de concentrare. Acesta este unul dintre motivele pentru care se recomandă să bei zilnic cel puţin opt pahare de apă.


2. Majoritatea deciziilor de zi cu zi sunt prelucrate şi stabilite în mod inconştient

Poţi să analizezi avantajele şi dezavantajele problemelor cât vrei, dar 95% din deciziile pe care le iei au loc inconştient (deşi există modalităţi de a aduce unele dintre ele în planul minţii conştiente…).

PUBLICITATE

3. Creierul se poate auto-consuma

Sună macabru, dar chiar se poate întâmpla. Creierul consumă un sfert din caloriile ingerate, aşa că dietele bruşte, în special, pot provoca probleme grave de subnutriţie a acestui organ. În compensaţie, în astfel de situaţii creierul se autodistruge şi utilizează propriile celule neuronale pe post de sursă de energie. Cu alte cuvinte, are loc un soi de canibalism de autoconservare.

Pentru a împiedica acest lucru, este important să te hrăneşti corespunzător, aşa că spune „nu” dietelor restrictive dacă vrei să rămâi la fel de deştept şi de ager!

4. Transpiraţia abundentă poate micşora volumul creierului

Mişcarea este sănătoasă şi un adevărat izvor de tinereţe, cu condiţia să eviţi excesele! Cercetătorii au descoperit că după o oră şi jumătate de transpiraţie neîntreruptă, creierul începe să se micşoreze. În decursul următoarelor 90 de minute de efort fizic, creierul se poate micşora la fel de mult cu cât s-ar micşora în condiţii normale într-un an.

Nu e deloc surprinzător dacă ne gândim că organismul uman conţine apă în proporţie de 73%. Aşa că subliniem din nou importanţa menţinerii unei bune hidratări, mai ales pe timpul reprizelor de efort fizic, şi îţi sugerăm să structurezi antrenamentele mai lungi în şedinţe mai scurte.

5. Creierul nu stochează informaţii atunci când eşti în stare de ebrietate

Dacă te trezeşti confuz şi fără să îţi aminteşti mare lucru

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
Citește restu articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!