"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Pentru a avea logică, orice terapie trebuie să fie dirijată în primul rând spre teren şi nu spre efecte. Boala este cauzată de o alterare a terenului, nicidecum de microbi sau viruşi.Deşeurile care pătrund în organism nu se depun doar într-o singură regiune, ci se repartizează în tot corpul, invandându-l.

 

Acest lucru este reflectat de aforismul fundamental al naturopatiei: „ Natura profundă a bolilor este generală şi unică şi constă în poluarea terenului”.

 

toxinele din alimentatie te imbolnavesc
Foto: youtube

 

Pornind de aici, pot apărea tot felul de simptome şi tulburări locale, dar toate acestea sunt numai manifestări de suprafaţă.

 

De asemenea, fiecare organism îşi are propriile puncte slabe, care cedează primele sub presiunea poluanţilor.

 

Manifestările vizibile şi dureroase atrag atenţia şi alarmează bolnavul şi medicul, dar, din păcate, adesea cauzele sunt mai profunde, cea mai importantă dintre ele fiind supraîncărcarea organismului cu deşeuri şi toxine.

 

Această omisiune gravă are drept consecinţă deturnarea terapiei de la cauză spre efecte si manifestare.

 

Bolile cunoscute şi etichetate sunt, de fapt, varful icebergului, iar partea cea mai importantă, ascunsa, este terenul supraîncărcat de toxine.

PUBLICITATE

 

Citește și De ce oamenii depresivi usca florile din jurul lor cu gandurile pe care le au?

 

Orice alterare localizată este un barometru al stării generale a organismului. Afecţuni de tipul bronşitei, fistulei anale sau hemoroizilor ne duc către întrebări: „Oare cel suferind nu are abateri alimentare?”; „Metabolismul nu este cumva încetinit de lipsa somnului?”. Cantitatea de poluanţi creşte, bronşita se agraveazaă, fistulele supurează, hemorizii sângerează.

 

Cu cât starea organismului de degradează, cu atât se agravează şi se înmulţesc tulburările locale. Şi invers, cu cât starea terenului se ameliorează, cu atât tulburările se răresc şi, în final, dispar.

 

Majoritatea oamenilor consideră că sunt victime ale microbilor şi că se îmbolnăvesc din cauza lor, iar o cercetare superficială ar putea valida această teorie.

 

Fără a nega nocivitatea microbilor, putem spune că foarte multe afecţiuni nu sunt nici pe departe cauzate de aceştia: bolile cardiovasculare, astmul, tumorile, nevritele, nevralgia, anemia, depresia, aproape toate afecţiunile pielii şi ale tubului digestiv, cataracta, glaucomul, hemoragiile, menoragiile ş.a.m.d.

 

Acţiunea nocivă a microbilor poate fi redusă până la nulitate sau excesivă până la moarte, în funcţie de starea în care se află organismul care îi adăposteşte.

 

Vezi și Sfaturi pentru sănătate de la Ovidiu Bojor!

 

Pot fi musafirii unui teren supraîncărcat, supravieţuiesc şi fac stricăciuni dacă acesta le permite.

 

În concluzie, putem spune că principala cauză a bolilor este un organism supraîncărcat cu deşeuri şi toxine, care permite microbilor să se instaleze confortabil.

 

Starea terenului are o importanţă atât de mare pentru funcţionarea sănătoasă a organismului nostru, încât acesta caută tot timpul să se menţină într-o perfectă puritate, de aceea ar trebui să ne gândim mai des ce facem noi pentru a-l ajuta….

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...