"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

five × 4 =

twenty + twenty =

Un articol de Claudia Bulacu

loading...

 

Chakra a patra, numită şi Anahata, este reprezentată prin culoarea verde.Este numită « centrul iubirii » şi este localizată în zona plămânilor şi a inimii.

 

Este considerată a fi cea mai sensibilă dintre toate pentru că este foarte delicată şi profundă, este locul unde se întâlnesc emoţiile legate de persoanele dragi şi pentru care am fi dispuşi să suferim,să ne sacrificăm.

 

chakra care vindeca plamanii si inimia

 

De aici îşi ia mama energia pentru copilul ei şi partenerii iubirea pentru cei de lângă ei. Dacă analizăm funcţiile acestui centru energetic, vom observa că cele mai frumoase trăiri vin din această zonă şi cele mai frumoase amintiri se leagă tot în acest loc.

 

Această chakra este considerată caseta noastră cu bijuterii ale sufletului. Şi cum bijuteriile ne plac, automat, ne plac şi trăirile care vin din Anahata.

 

Este foarte preţioasă şi trebuie să o iubim şi să o îngrijim ca pe ceva sacru. Dezechilibrul ei duce la boli de plămâni şi ale inimii. De asemenea, şi afecţiunile braţelor au legătură cu dezechilibrul Anahatei.

 

Pentru a trăi într-o permanentă stare de compasiune şi iubire, trebuie,mai întâi,să ne acceptăm viaţa, să o privim cu recunoştinţă şi să iubim fiecare moment care vine. Nu întotdeauna lucrurile se petrec perfect din punctul nostru de vedere,dar,cu siguranţă, există ceva pentru care merită să iubim viaţa.

 

Iubirea este un râu nesecat de energie şi acest râu ne alimentează chiar şi când dormim. Să rămânem deci în acest plan,al iubirii necondiţionate, şi să binecuvântăm fiecare clipă dăruită de Dumnezeu,pentru că aceste clipe fac parte din călătoria noastră spre eternitate, spre care ne îndreptăm cu toţii încet-încet…

 

Citește aici și despre chakra 1, 2 și 3.

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.