"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

12 − 5 =

4 × 2 =

Un articol de Mihaela Iliescu

loading...

Reumatismul este o afecţiune inflamatorie cronică şi dureroasă, care afectează oasele, articulaţiile, muşchii, tendoanele şi ligamentele. De asemenea, reumatismul poate afecta si organele interne, inclusiv inima, rinichii, plămânii sau pielea.

Am pregătit pentru dumneavoastră o listă cu legume şi fructe, care, prin consumul regulat, vă pot ajuta dacă suferiţi de reumatism:

 

agrise catina cirese si visine impotriva durerilor de oase

 

1. Agrişe. Se consumă ca atare, până la 500 grame pe zi (sau 500 ml de suc extras prin presare la rece), în reprize de 100-200 ml.

2. Cătină. Se consumă zilnic 500 ml suc extras din fructe proaspete, în două reprize.

3. Cireşe şi vişine. Se consumă ca atare. Se poate alege o zi pe săptămână, in care să se consume numai cireşe şi vişine, cel puţin un kilogram.

4. Cocăze negre. Se consumă zilnic 500 grame de fructe proaspete sau de suc natural, în două reprize, timp de şapte zile. Se pot consuma şi fructe uscate: trei linguri de plantă la o cană cu apă, se infuzeaza timp de 15 minute. Se beau trei căni pe zi, cu 30 minute înainte de masă.

5. Mere şi pere. Se consumă ca atare. Se poate alege o zi pe săptămână, in care să se consume numai mere şi pere, cel puţin un kilogram. Sau se poate consuma sucul extras, un litru pe zi.

6. Lămâi. Se consumă sub formă de suc sau se folosesc la acrit, în locul oţetului.

7. Struguri. Se consumă ca atare sau sub formă de suc (must). Se face o cură progresivă pe toată durata sezonului, unul, două kilograme zilnic.

8. Ceapă. Se consumă ca atare sau sub formă de decoct, preparat astfel: trei cepe tăiate mărunt la un litru de apă. Se beau două căni, una dimineaţa şi una seara. Se poate ţine o astfel de cură timp de şapte zile pe lună.

Citește și Cum poți să vindeci reumatismul cu terebentină!

9. Dovlecei şi fasole verde. Se consumă ca atare.

10. Hrean. Se poate folosi pentru uz extern sau intern. Pentru curele de durată se consumă în amestec cu miere (părţi egale), trei linguriţe pe zi, după mesele principale.

Pentru uz extern: se pun trei rădăcini de hrean (rase) într-un săculeţ de tifon şi se lasă la macerat în apă calduţă timp de câteva ore. Se toarnă meceratul în apa de baie locală, care poate dura 20-30 minute.

Se pot face şi frecţii locale cu hrean.

11. Ţelină, păstârnac, pătrunjel. Se consumă în stare crudă, atât rădăcinile, cât şi frunzele, în diverse preparate.

12. Urzică. Face adevarate minuni în curele de primăvară. Frunzele de urzică activează circulaţia periferică şi calmează durerile reumatice.

13. Usturoi. Este un adevărat miracol. Se poate consuma ca atare, în diverse preparate, dar şi extern, sub forma unor băi calde cu decoct, ale locurilor afectate.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.