"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

twelve − five =

13 + thirteen =

 

loading...

„Striaţiile albe” din pieptul de pui reprezintă un efect secundar al metodelor moderne de creştere a puilor şi un indicator clar al supraalimentării acestora, susţine un raport recent.

 

evita carnea de pui din magazine

 

După cum se poate observa în imaginea de mai sus, „striaţiile albe” apar atunci când puii cresc prea repede. Dispuse paralel faţă de fibrele musculare, aceste defecte de creştere au devenit o problemă tot mai frecventă în ultimii ani, susţin cercetătorii. Mai nou, producătorii s-au lovit de o altă problemă similară, „pieptul lemnos”, manifestată prin întărirea cărnii.

 

Un nou raport şi o campanie video a asociaţiei de bunăstare a animalelor de fermă Compassion in World Farming (CIWF) atribuie aceste boli metodelor moderne de creştere a puilor, care accelerează ritmul de creştere a păsărilor. „Deşi cauzele specifice ale tulburărilor musculare precum striaţiile albe sunt încă în curs de cercetare, marea majoritate a studiilor efectuate până în prezent au stabilit o corelaţie între creşterea accelerată şi greutatea mare a păsărilor, creşterea producţiei de carne de pui şi îmbolnăvirea de miopatie a puilor de carne”, anunţă raportul.

 

Striaţiile musculare albe, o problemă ce afectează calitatea cărnii, afectează gustul şi valoarea nutritivă a puilor, continuă raportul, fac ca pieptul de pui să conţină mai multă grăsime decât în mod obişnuit şi întârzie marinarea cărnii. CIWF critică, de asemenea, suferinţa prin care trec păsările forţate să se îngraşe foarte repede.

 

În timp ce carnea grav afectată de striere ia destinaţia produselor procesate, carnea de pui afectată moderat se vinde în continuare în magazine, susţine CIWF.

 

Citește aici cum Industria carnii intrebuinteaza „clei de carne” de provenienta chimica pentru a le servi consumatorilor resturi de mancare pe post de delicatese!

 

De-a lungul anilor, industria păsărilor din întreaga lume s-a îndreptat vertiginos către creşterea masei de carne din piepturile puilor şi îngrăşarea rapidă a păsărilor. Ca rezultat, în 2015, puii scoşi pe piaţă au ajuns să cântărească, în medie, 2,83 kg la vârsta de 47 de zile. Prin comparaţie, în 1950, puii scoşi pe piaţă cântăreau, în medie, 1,4 kg la vârsta de 70 de zile, potrivit statisticilor.

 

Prevalenţa acestor defecte musculare a atras atenţia cercetătorilor, care sunt în prezent în căutare de soluţii la aceste probleme. În cadrul unui experiment desfăşurat asupra unui număr de 285 de păsări, circa 96% dintre păsări au fost depistate cu striaţii albe şi piept lemnos.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.