"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Sucul de sfeclă nu are tocmai un gust atractiv, dar promisiunea unei mai bune oxigenări şi a unui plus de rezistenţă la efort îi face pe mulţi să uite de acest aspect. Din păcate, însă, sfecla roşie nu este un aliment perfect, iar excesele de această plantă introduc în corp cantităţi mari de oxalaţi, care cauzează, printre altele, deranjamente stomacale şi oscilaţii bruşte ale tensiunii arteriale.

Sucurile de sfeclă roşie sunt un supliment foarte la modă, care promite o digestie mai eficientă, o rezistenţă corporală mai bună şi chiar corectarea problemelor de hipertensiune. Indiferent de motivele care te împing să consumi aceste sucuri concentrate, te sfătuim să nu exagerezi cu această practică.

Ca orice alt aliment, de fapt, sfecla este bună până la un punct, iar excesele se pot concretiza în probleme de sănătate.

de ce iubim sfecla rosie

De ce iubim sucul de sfeclă

Sucul de sfeclă roşie concentrează conţinutul nutritiv al sfeclei într-o masă uşor de preparat şi de consumat. Acest lucru, alimentat de popularitatea actuală a sfeclei în medicina alternativă, face ca sfecla roşie să fie nelipsită astăzi din regimurile alimentare sănătoase şi dietele de fitness.

Azotaţii conţinuţi de sfeclă au fost creditaţi cu meritul de a ajuta sportivii să dobândească o rezistenţă la efort mai mare prin creşterea oxigenării ţesuturilor musculare în urma vasodilataţiei. Odată transformaţi în oxid nitric, azotaţii pot contribui la dilatarea şi relaxarea vaselor sanguine, înlesnind afluxul unei cantităţi mai mari de sange oxigenat în muşchi. Cu alte cuvinte, cu aceeaşi rezervă de oxigen poţi atinge performanţe fizice mai înalte.

PUBLICITATE

Cercetările indică faptul că sucul de sfeclă, asemenea nitraţilor anorganici, pot stimula oxigenarea inimii, îmbunătăţi starea de sănătate a sistemului circulator, creşte durata antrenamentelor şi coborî tensiunea arterială. Se presupune că această coborâre a tensiunii arteriale ar contribui mai departe la reducerea riscului de accidente vasculare cerebrale, de infarcturi miocardice şi de boală cardiacă ischemică.

În plus, sfecla şi sucul obţinut din ea conţin cantităţi mari de antioxidanţi, fibre şi acid folic, toate acestea având proprietăţi benefice pentru digestie, pentru prevenirea cancerului şi reducerea inflamaţiei.

Efectele secundare ale excesului de suc de sfeclă

Oricât de tentante ar părea aceste proprietăţi benefice, dacă ajungi să bei suc de sfeclă în loc de apă, este evident că nu te poţi aştepta la lucruri bune… Iată principalele efecte adverse

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3 4
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE