"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

four × 5 =

1 × 1 =

Un articol de Claudia Bulacu

 

Cărţile sfinte ne îndrumă spre a fi mereu săritori,sensibili la nevoile celor din jurul nostru, mereu disponibili pentru a le da o mână de ajutor la nevoie,iar Domnul nostru Iisus Hristos ne spune, de asemenea,să iubim pe aproapele nostru ca pe noi înşine.

 

Probabil că mulţi dintre noi am fost puşi în faţa unor situaţii când cei de lângă noi au fost în impas şi noi am intervenit pentru a-i ajuta. După un timp,însă, persoana pe care am ajutat-o a uitat de existenţa noastră,ba ne-a mai şi duşmănit.

 

daca sari in ajutorul oamenilor vei fi rasplatit

 

De mulţumire sau recunoştinţă nici nu a mai fost vorba. În sufletul nostru s-a cuibărit atunci un fel de supărare,de regret şi poate chiar am zis că persoana nu a meritat să fie ajutată.

 

Am făcut bine sau nu că am ajutat aproapele nostru ?

 

Pornind de la îndemnul creştinesc, desigur,am făcut un bine,dar analizând atitudinea celui în cauză,parcă nu mai simţim la fel. Noi trebuie să ştim că,prin liberul arbitru, dăruit nouă de către Dumnezeu,fiecare dintre noi facem anumite alegeri în viaţă,deci,altfel spus, suntem responsabili de tot ceea ce vine şi pleacă din viaţa noastră.

 

Avem această libertate de a acţiona. Câteodată,nu facem alegeri bune şi ne trezim în situaţii care ne aduc mult rău,prin urmare,avem nevoie de o soluţie de ieşire din impas. Şi acea soluţie va fi tot o alegere a noastră.

 

Sunt momente când nu ştim ce să alegem şi nevăzând o cale de ieşire,rămânem blocaţi. Vecinul nostru,care nu este implicat în situaţia respectivă, poate avea o idee mai bună, analizează obiectiv situaţia,poate are şi posibilitatea de a ne ajuta şi bine ar fi dacă ar face-o. Aici intervine recomandarea făcută de Domnul IIsus Hristos,de a ne ajuta semenii.

 

Vecinul nostru face o faptă bună pentru care divinitatea îl va răsplăti într-o zi,iar noi ieşim din situaţia în care ne-am blocat chiar prin acţiunile noastre. Bine ar fi ca noi să fim recunoscători vecinului, nu doar de faţadă,ci chiar din suflet.

 

Dacă însă,nu ne comportăm aşa cum trebuie, tot noi avem de pierdut. Fapta vecinului a fost « contabilizată » în cer,deci el îşi va primi,oricum,o răsplată,iar noi vom fi puşi din nou în aceeaşi situaţie până vom învăţa să facem alegeri bune şi până vom învăţa să fim recunoscători pentru orice mână de ajutor care ne-a fost întinsă.

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.