"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

20 + twenty =

14 − 2 =

Un articol de Claudia Bulacu

 

Se spune că dacă te răzbuni,rămâi dator lui Dumnezeu,iar dacă nu te răzbuni, rămâne Dumnezeu dator la tine. În situaţia în care cineva ne face un rău avem deseori tendinţa de a plăti cu aceeaşi monedă.

 

Acest fapt vine dintr-un impuls de a echilibra lucrurile,pornind de la ideea că acel rău este injust faţă de noi. Această evaluare de just sau injust,de corect sau incorect, este făcută de noi şi trebuie să admitem ideea că la mijloc este o oarecare subiectivitate.

 

Dar,până la urmă, ce este just şi ce nu este ?

 

nu il iubesti pe dumnezeu daca te razbuni pe cineva

 

Dacă ne raportăm strict la nivelul nostru de viaţă, injusteţea unui act făcut de cineva unei alte persoane s-ar putea rezuma la a-i face un rău,de a-i tulbura acesteia viaţa, de a o dezechilibra emoţional,de a-i face un rău fizic etc. Dacă privim la nivel universal,global, noi ştim că Universul nu admite goluri, deci răul despre care am spus mai sus ar putea fi făcut pentru a echilibra ceva,un alt rău care s-a produs înainte de momentul analizat.

 

Asta înseamnă că persoana care are calitate de « victimă », de data asta, a făcut ceva unei alte persoane,nu neapărat aceleiaşi, ce a produs acest dezechilibru şi acum,Dumnezeu a intervenit pentru a restabili ordinea firească. Trebuie menţionat aici că toate fiinţele din Univers sunt interconectate,deci un act făcut faţă de o persoană atrage un al tact care poate veni din altă parte a lumii.

 

Admiţând această ipoteză,actul unei răzbunări îşi mai are sensul ? Deja a intervenit divinitatea,deci omul trebuie să rămână la locul lui şi să accepte situaţia,bine ar fi să îşi ceară şi iertare lui Dumnezeu,dacă persoanei în cauză nu doreşte să o facă.

 

Citește aici și despre Victimizare – comportamentele si atitudinile noastre, obstacole in cautarea linistii interioare!

 

Doar Dumnezeu dă plată şi răsplată

 

În cea de-a doua situaţie,când cineva face un rău unei persoane fără ca înainte să se fi produs un alt rău,acum ar fi primul pas spre dezechilibru. Victima este lovită,spre exemplu. Teoretic, agresorul ar merita şi el să fie lovit şi poate că victima are posibilitatea să îi aplice şi ea loviturile. Ce ar trebui să facă ?

 

Cum deja am admis ideea că suntem în faza de prim pas spre dezechilibru,când victima a fost lovită, agresorul are o datorie faţă de Univers. El a produs o turbulenţă,o agitaţie energetică, o durere fizică şi sufletească etc. Această datorie îl urmăreşte pas cu pas.

 

Dacă între timp,mai are la activ şi alte victime, şi faţă de acelea a produs aceleaşi dezordini energetice,deci datoria faţă de Univers a crescut. Dacă fiecare dintre victime s-ar răzbuna, aparent, lucrurile s-ar echilibra între ele şi agresor,însă pentru a restabili echilibrul,intră în joc mai multe elemente : emoţii, sentimente, energie, afecţiuni fizice,gânduri etc. ,elemente pe care omul nu le cunoaşte în totalitate,el le simte sau le vede doar la nivel superficial.

 

Or, echilibrului restabilit trebuie să fie perfect şi aceste detalii sunt cunoscute decât de către Dumnezeu. Din acest motiv, omul nu trebuie să se răzbune. El trebuie să accepte situaţia (să întoarcă şi celălalt obraz) şi să îşi privească agresorul cu milă pentru că el nu ştie ce face şi ce îl aşteaptă.

 

Regulile divine sunt clare,nu cunosc excepţii şi nici înţelegere. Toată creaţia se supune aceloraşi legi şi totodată toată creaţia beneficiază de aceeaşi infinită iubire divină. Deci,să-L lăsăm pe Dumnezeu să judece şi dea El plata şi rasplata pentru fiecare.

 

Noi ar trebui să ţinem minte un lucru foarte important : suntem interconectaţi şi « o bătaie din aripi a unui fluture aici poate declanşa un cutremur în Himalaya ».

 

Citește și Consecințele neiertării!

Loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.