"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

13 − eight =

3 × 4 =

 

loading...

Igiena orală precară este o realitate a zilelor noastre, aceasta fiind motivul pentru care se dezvoltă placa bacteriană. De cele mai multe ori, placa este îndepărtată cu ajutorul tratamentelor medicale scumpe, însă trebuie să ştii că există şi o altă variantă, cea naturală.

 

Azi îţi voi prezenta un preparat din 3 ingrediente, care te transformă în propriul tău dentist! Acest amestec nu numai că înlătură placa bacteriană, dar şi albeşte dinţii, susţinând întreaga igienă orală.


4 trucuri naturale, pentru sănătatea orală!

 

1. Zeamă de lămâie

 

Lămâia poate albii dinţii, îndepărtând tartrul şi bacteriile în acelaşi timp. Totuşi, nu este recomandat să o foloseşti foarte des, deoarece poate afecta smalţul dinţilor. Amestecă ½ ceaşcă de zeamă de lămâie cu ½ ceaşcă de apă călduţă. Clăteşte zilnic, timp de 5 minute.

 

2. Căpşunile

 

Căpşunile conţin compuşi speciali, ce îndepărtează cu uşurinţă placa bacteriană. Căpşunile nu sunt atât de acide, precum este lămâia, aşa că le poţi folosi des. Pentru a scăpa de placa bacteriană, trebuie doar să periezi dinţii cu căpşuni, timp de 7 minute, zilnic.

Citește aici Cum să prepari o pastă de dinți naturală utilizând 4 ingrediente!

 

3. Frunze de pătrunjel

 

Rupe frunzele de pătrunjel şi aplică-le pe dinţi. Lasă-le să acţioneze 5 minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă zilnic!

 

4. Preparat pentru îndepărtarea plăcii:

 

Ingrediente:

 

2 linguriţe de apă minerală

 

2 linguriţe de bicarbonat de sodiu

 

o lingură de apă

 

Preparare şi utilizare

 

Amestecă toate ingredientele într-un bol, până când obţi un fel de pastă omogenă, după care periază dinţii timp de 4 minute. Repetă tratamentul o dată pe săptămână!

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.