"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one + 7 =

one × four =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

 

Cam toată lumea declară că în timpul unui an, a traversat perioade de oboseală din diverse motive.

 

În cazul acesta, este bine să știm care sunt consecințele: nervozitate, iritabilitate, insomnie, migrene, dureri musculare, tulburări de atenție, de memorie sau chiar dezechilibru digestiv.

 

În plus, se remarcă la efectuarea analizelor, după cum susțin specialiștii, scăderea limfocitelor din sânge, riscând să ne expunem infecțiilor de orice natură.

 

mananca sanatos si lasa-te de fumat ca sa nu mai fii obosit

 

Din fericire, există tratamente naturale ce ne vor reda vitalitatea

 

Fructele și legumele

 

Asemenea unei mașini, organismul nostru are nevoie de un carburant de calitate, pentru a putea merge înainte. Și cine ne poate oferi prima sursa de energie? Alimentația.

 

Să privilegiem fructe precum: afine, coacăze, grapefruit, kiwi, portocală și să optăm pentru legume: varză, spanac, ridiche, ciuperci, dovlecei.

 

Fructele oleaginoase (nuci, migdale, fistic) sunt recomandate în stările de oboseală pasageră, ca și ciocolata neagră ori ceaiul.

 

Reguli pentru carne

 

Dacă nu putem renunța la carne, va trebui să adoptăm următoarele reguli. Să alegem carne slabă, albă, uitând o vreme de mâncărurile cu sos. Rezonabil ar fi să consumăm carne de 3-4 ori pe săptămână.

 

Cât despre pește, fără restricții! Cunoaștem că este foarte bogat în fier și acizi aminați.

 

Tehnici de gătit sănătoase

 

Ar trebui să evităm materiile grase și să ne gândim la tehnici de gătit sănătoase (grătar, fierbere la aburi, “en papillote” – adică împachetăm produsele în hârtie de copt/folie de aluminiu, după care le fierbem sau le așezăm pe grătar.

 

Citește aici De ce ești obosit tot timpul și ce poți face în privința asta!

 

Limitarea fumatului și a alcoolului

 

Să reținem că organismul simte mereu nevoia să se regenereze. Să-i acordăm momente de relaxare, depărtându-ne puțin de cotidian. Fiecare să o facă după preferințe.

 

Meditația

 

Nu este un simplu moft. Sudiile științifice au relevat că a medita câteva minute în fiecare zi înseamnă mai puțin stres, mai puțină tristețe și o concentrare mai bună. În timpul meditației se transmit fluxuri de energie în tot corpul.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.