"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Pielea noastră este un organ de protecţie, are un rol senzorial, dar şi funcţii de termoreglare – secreţie şi excreţie.

 

Glandele sudoripare sunt organe excretoare foarte importante pentru drenajul toxinelor. Ele filtrează sângele şi expluzează deşeurile solubile prin porii pielii.

 

Transpiraţia conţine apă, clorură de sodiu şi deşeuri azotate (uree, acid uric) şi poate fi comparată cu urina. În anumite situaţii este chiar mai încărcată decât cu deşeuri decât urina.

PUBLICITATE

 

 

Transpiraţia nu este doar un mijloc de eliminare a deşeurilor, ea contribuie şi la echilibrul termic, ajută la menţinerea unei temperaturi constante a organismului.

 

Evaporarea transpiraţiei lipseşte organismul de caloriile necesare transformării lichidului în vapori.

 

Eliminarea zilnică de transpiraţie ajunge la 800 ml faţă de 1,5 litri de urină. Totuşi, în timpul unui acces de febră, prin piele se pot elimina cu uşurinţă doi, trei litri de transpiraţie.

 

În mod normal, transpiraţia nu are un miros dezagreabil, dar cu cât este mai încărcată cu deşeuri, cu atât mirosul este mai pătrunzător.

 

Deşi nu este un semn rău, acest lucru poate însemna că echilibrul dintre producerea şi eliminarea toxinelor este distrus.

 

Atunci când eliminarea toxinelor depăşeşte capacitatea gladelor sudoripare, acestea se înfundă şi se irită, apar pete roşii şi pustule, eczeme, urticarii şi mâncărimi.

 

Citește și Cum să detoxifiezi organismul prin tălpile picioarelor!

 

Pe lângă adoptarea unei diete bazată în special pe alimente naturale, farmacia naturii ne pune la dispoziţie plante sudorifice, cu rol de drenanţi cutanaţi, care provoacă eliminarea puternică a toxinelor prin transpiraţie.

 

Eliminarea toxinelor se face mult mai uşor dacă aceste plante sudorifice sunt utilizate în acelaşi timp cu o tehnică de provocare a transpiraţiei.

 

Iată care sunt acestea:

 

1. Brusturele. Este sudorific, diuretic, coleretic şi laxativ. Se prepară un decoct din 40 grame radăcină uscată la un litru de apă ( se fierbe timp de zece minute). Cantitatea obţinută se strecoară şi se consuma în decursul unei zile. Se poate prepara şi o tinctură, din care se iau 40 de picături, de trei ori pe zi.

 

2. Limba-mielului. Este o plantă bine cunoscută pentru proprietăţile ei sudorifice şi diuretice. Se consumă sub formă de suc, de trei ori pe zi câte două linguriţe sau sub formă de infuzie – o lingură de flori la 200 ml apă fierbinte, timp de zece minute. Se beau două căni

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE