"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ciocolata de pe raft conţine oare cacao adevărată? Ce lucruri trebuie să cunoşti…

Deşi mulţi cunosc beneficiile grozave ale ciocolatei, puţini sunt conştienţi de faptul că ciocolata din comerţ nu conţine de fapt cacao pură, ci mai degrabă un surogat ieftin!

Studiile ştiinţifice care laudă proprietăţile deosebit de sănătoase ale ciocolatei nu se referă la ciocolata de la magazinul din cartier, ci mai degraba la cacaua de primă calitate. În continuare îţi vom explica mai amănunţit cum stau lucrurile şi îţi vom prezenta şi un mod de preparare a unei ciocolate de casă cu adevărat sănătoase.

reteta de cicolata facuta in casa

Pe mai toate produsele din import, fie că este vorba de batoane de ciocolată ieftine sau de bomboane fine de ciocolată, pe lista de ingrediente se precizează că ciocolata respectivă conţine cocoa, şi nu cacao pură. La noi, termenul de cocoa se traduce tot prin cacao, aşa că pe etichetele traduse o să întâlnim mereu sub denumirea de „cacao”. Ideea este ca pe eticheta originală a produsului să apară termenul cacao ca să te asiguri că, cacaua respectivă este de bună calitate.

PUBLICITATE

Ştiu că sună bizar şi că, la noi în ţara, cei doi termeni sunt uşor confundaţi între ei, pentru că, practic, denumesc acelaşi lucru… dar cocoa şi cacao nu sunt aceeaşi materie primă! Cocoa (pe eticheta originală) desemnează o cacao procesată şi prăjită la temperaturi ridicate. Cacao, în schimb (pe eticheta originală), este un produs obţinut prin presarea la rece a boabelor de cacao neprăjite. Procesul de obţinere a cacauăi de bună calitate nu presupune rafinare, şi reţine toţi antioxidanţii din cacao pe care prăjirea îi distruge.

Așa cum sunt majoritatea dulciurilor din ciocolată de pe piața din România, la fel ca în cazul multor altor fabricanţi mondiali, produsele din ciocolată nu pot fi catalogate drept ciocolată adevărată! Pe timpul procesului de fabricaţie, untul de cacao este amestecat cu alte uleiuri vegetale. Acesta este un mod mai ieftin de a produce ciocolată, dar problema este că produsul finit nu mai intră în categoria ciocolatei… Multe astfel de produse mai conţin şi sirop de zahăr sau sirop de porumb cu conţinut mare de fructoză, şi folosesc lecitină de soia pe post de emulsificator.(vezi eticheta oricărei ciocolate de pe piață).

Citește aici Câte E-uri se regăsescîntr-o ciocolată!

Studiile arată că ciocolata

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!