"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

Pe lângă tincturi şi vinuri terapeutice, lichiorurile sunt de mare ajutor în terapiile naturale, mai ales pentru acele persoane care işi doresc un gust mai dulce.

Am găsit câteva reţete pentru dumnevoastră şi vi le împărtăşesc cu drag:

1. Lichior din flori de levănţică

Ingrediente: 300 grame flori de levănţică, alcool de 90 de grade, 600 grame miere naturală, 700 mililitri apă purificată.

Mod de preparare: Florile de levănţică (recoltate atunci când sunt trei sferturi înflorite) se taie mărunt, se pun în sticlă (500 ml) şi se acoperă cu alcool. Se lasă la macerat, într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 18 zile. Se agită sticla de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea şi apa. Se iau câte trei linguri pe zi.

PUBLICITATE

Este util în tratamentul reumatismului, migrenelor, cefaleelor, stărilor de anxietate.

2. Lichior de cimbru

Ingrediente: 500 grame cimbru de cultură, alcool de 90 de grade, 900 grame miere, un litru de apă.

Mod de preparare: Planta (fără rădăcină) taiată mărunt se pune într-o sticlă de un litru şi se acoperă cu alcool. Se închide ermetic şi se lasă la macerat, într-un loc întunecos, timp de 20 de zile, la temperatura camerei. Se agită de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea si apa. Se iau câte trei linguri pe zi.

Este indicat în afecţiunile hepatice.

Citește și ACESTA ESTE CEAIUL CARE TRATEAZA FIBROMIALGIA, ARTRITA REUMATOIDA, TIROIDA HASHIMOTO, SCLEROZA MULTIPLA SI LUPUSUL!

3. Lichior din ienupăr – simplu sau cu adaos de răşină

Ingrediente: 200 grame boabe de ienupăr, alcool de 90 de grade, 600 grame miere, 800 mililitri de apă, răşină.

Mod de preprarare: Boabele de ienupăr se macină şi se pun într-o sticlă de 500 mililitri, apoi se acoperă cu alcool. Se lasă la macerat, într-un loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 18 zile. Se agită sticla de două ori pe zi. Se filtrează şi se amestecă cu mierea şi apa. Se iau câte trei linguri pe zi.

Este indicat în tratamentul afecţiunilor gastrointestinale, biliare şi pulmonare. Dacă se adaugă două linguriţe de răşină de conifere, fin mărunţită, la început, odata cu ienupărul, devine un remediu eficient în aceleaşi afecţiuni, dar de natură canceroasă.

4. Lichior din rădăcină

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!