"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Dacă nu consumi deloc ghimbir, ratezi o multitudine de proprietăţi sănătoase pentru organism. Astăzi îţi vom prezenta cele mai importante treisprezece astfel de beneficii.

Ghimbirul este originar din China, dar astăzi poate fi procurat cu uşurinţă pretutindeni în lume şi serveşte atât ca mirodenie pentru aromarea mâncărurilor cât şi ca leac medicinal.

Iată care sunt principalele treisprezece beneficii ale consumului zilnic de ghimbir!

beneficiile consumului zilnic de ghimbir

1. Luptă împotriva cancerului: Ghimbirul reduce inflamaţia intestinului subţire şi a colonului, protejând astfel împotriva cancerului de colon.

2. Reduce inflamaţia: Mulţumită gingerolilor conţinuţi, ghimbirul tratează inflamaţia celulară. Prin consecinţă, ghimbirul vindecă durerea şi edemele musculare în cazurile de artrită şi mialgie.

3. Ameliorează simptomele de reflux gastroesofagian: Un studiu publicat în Revista de cercetare moleculară în domeniul nutriţiei susţine că compuşii ghimbirului acţionează de 6 ori mai eficient decât medicamentele pentru scăderea producţiei de acid gastric prin blocarea receptorilor de histamină, medicamente care pot eroda mucoasa stomacală.

PUBLICITATE

4. Taie greaţa de dimineaţă: Femeile care au încercat ghimbirul pe post de remediu împotriva greţurilor şi vărsăturilor matinale susţin că au obţinut îmbunătăţiri semnificative prin această metodă. Totuşi, sfătuim ca femeile însărcinate să ceară sfatul medicului înainte de a folosi ghimbir.

5. Calmează tusea şi inflamaţiile gâtului: Feliază ghimbirul, toarnă peste el apă clocotită, apoi adaugă miere şi lămâie. Acest remediu lichid reduce şi congestia nazală.

/>

6. Ajută digestia: Deranjamentele stomacale pot fi calmate rapid cu ceaiuri de ghimbir îndulcite cu miere.

Citește și De ce trebuie sa bei ceai de ghimbir in fiecare zi si modul cel mai corect de preparare!

7. Calmează durerile de cap: Împreună cu mentă şi piper cayenne, ghimbirul vindecă sau reduce semnificativ intensitatea migrenelor. Amestecă într-un ibric plin cu apă 1 linguriţă de mentă uscată cu un deget de piper cayenne şi câteva felii de ghimbir. Pune apa la fiert, aşteaptă să dea în clocot, iar după ce se răceşte puţin adaugă şi miere.

8. Calmează durerile de dinţi: Durerile gingivale şi dentare pot fi calmate prin mestecarea sau frecarea locurilor inflamate cu bucăţele de rădăcină de ghimbir.

9. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui: Dă pe răzătoare 50g de ghimbir, apoi răstoarnă ghimbirul ras într-o oală mare plină cu apă clocotită (4-5 litri). După răcire, foloseşte fiertura pentru tamponarea externă a zonelor afectate.

10. Previne greaţa şi vărsăturile în

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE