"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Frunzele de dafin sunt nu numai un condiment cu gust plăcut, ci şi un potenţial remediu pentru diferite boli. De fapt, frunzele de dafin pot deservi numeroase scopuri, fiind adeseori folosite şi în industria produselor cosmetice pentru producerea de parfumuri.

Frunzele de dafin sunt folosite şi în medicina naturistă la prepararea de remedii, deoarece conţin concentraţii mari de minerale, vitamine şi antioxidanţi, oferind totodată proprietăţi antiinflamatorii, antifungice şi antibacteriene.

aprinde o frunza de dafin in casa pentru a te insanatosi
Foto: youtube

Arderea frunzelor de dafin atrage mai multe avantaje pentru sănătate. Pune câteva frunze uscate într-o scrumieră, apoi aprinde-le şi lasă-le să ardă mocnit timp de 10 minute.

PUBLICITATE

Ce efecte are această practică?

Vindecă durerile de cap. Fiind bogate în cineol, pinen şi elemicină, frunzele de dafin reduc oboseala şi vindecă durerile de cap.

Reduce anxietatea. Frunzele de dafin conţin şi linalool, un compus care reduce stările de anxietate. Potrivit unui studiu purtat de Asociaţia Americană de Anestezie Medicală, este suficient să inhalezi fumul de frunze de dafin timp de 10 minute ca să alungi anxietatea.

Sprijină sănătatea sistemului respirator. Frunzele de dafin conţin mycren şi eugenol, a căror inhalaţie curăţă plămânii şi uşurează respiraţia.

Vezi aici care este planta miraculoasă pe care toată lumea o evită!

/>

Ameliorează diabetul. Frunzele de dafin sunt de folos în tratamentul diabetului de tipul 2, şi reduc colesterolul, glicemia şi trigliceridele. Fiind bogate în antioxidanţi, frunzele de dafin stimulează producţia de insulină, ameliorând astfel diabetul.

Susţine sănătatea inimii. Mulţumită rutinei şi acidului cafeic, doi compuşi organici din componenţa frunzelor de dafin, inhalarea fumului emanat de arderea plantei sprijină sănătatea inimii. Rutina întăreşte capilarele inimii, iar acidul cafeic ţine sub control colesterolul rău.

Previne cancerul. Mulţumită antioxidanţilor, fitonutrienţilor şi altor compuşi organici precum catechinele, linaloolul şi partenolidele, frunzele de dafin pot fi folosite în tratamentul cancerului, dar mai ales pentru prevenirea bolilor canceroase.

Calmează durerea. Frunzele de dafin sunt grozave pentru alinarea durerilor de cap, de articulaţii şi de dinţi, precum şi a durerilor de artrită. Dacă inhalaţiile nu sunt de ajuns, poţi prepara şi consuma ceaiuri de dafin, care au un efect analgezic mai puternic.

Este benefică în timpul sarcinii. Femeile gravide sunt sfătuite de multe ori să crească

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!