"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

 

Ploşniţele de pat sunt insecte-parazit din familia cimicidelor ce se hrănesc doar cu sângele gazdelor şi, de multe ori, tocmai noi, oamenii, le cădem drept „pradă”. Aceste insecte infestează foarte uşor spaţiul de dormit, dar în continuare te vom învăţa să scapi definitiv de ele.

 

Iată paşii de urmat:

 

cum scapam de insectele din casa

 

Cunoaşte-ţi „inamicul”!

 

• Ploşniţele adulte pot atinge o dimensiune de 1,3 cm. Insectele-parazit sunt maronii, au formă ovală, şi se aseamănă foarte mult cu căpuşele. Din fericire, nu au şi aripi.

 

• Ploşniţele de astăzi populează planeta de mii de ani.

 

• Se hrănesc cu sânge animalier şi uman, sugând un volum de sânge de până la şase ori mai mare decât greutatea lor corporală.

 

• Muşcătura lor se aseamănă cu cea de ţânţar.

 

• Ploşniţele sunt active doar pe timpul nopţii, şi preferă locurile curate.

 

• Majoritatea oamenilor habar nu au că împart patul cu „duşmanul”.

 

• Ploşniţele pot fi purtate uşor de la o gazdă la alta.

 

• Nu e nevoie să arunci salteaua şi aşternuturile cu totul, doar pune în aplicare sfaturile oferite mai jos.

 

• Cercetătorii au confirmat că ploşniţele de pat nu sunt purtătoare de boli infecţioase periculoase, şi că nu reprezintă un risc pentru sănătate.

PUBLICITATE

 

Citește aici câteva Metode eficiente de eliminare a insectelor din casa folosind cateva ingrediente simple

 

Exterminarea ploşniţelor din casă

 

Da, poţi scăpa de unul singur de ploşniţele de pat, chiar dacă aceste insecte-parazit sunt renumite pentru rezistenţa lor şi rata lor uriaşă de înmulţire!

Deşi exterminarea chimică este cea mai eficientă metodă, nu poţi să apelezi la astfel de măsuri decât atunci când pleci mai mult timp de-acasă. În restul cazurilor, iată ce alternative ai…

 

Cel mai complet plan de exterminare a ploşniţelor de pat

 

1. Prinde infestaţia „din faşă”

 

Prevenţia şi detecţia timpurie a infestaţiilor sunt aşii tăi din mânecă. Ia o lanternă şi o oglindă, şi caută cu atenţie semne ale unei posibile infestaţii.

 

Căpuşele de pat sunt foarte mici, aşa că sunt greu de detectat cu ochiul liber. Dar ai ca punct de plecare preferinţa lor de a forma colonii în jurul cadrului patului şi a saltelei. De aici trebuie să începi căutarea.

 

a) Verifică cu atenţia saltelele şi cadrul patului. Dă salteaua la o parte şi examinează şi zona de sub ea. Verifică atent toate crăpăturile şi fisurile.

 

b) Caută urme de excremente, sau de pete maronii ca de sânge uscat.

 

Dacă găseşti astfel de urme, continuă de la pasul 2.

 

Dacă nu observi semne de infestaţie, sari direct la pasul 9.

 

2. Îndepărtează căpuşele vizibile

 

Le poţi îndepărta cu un făraş, cu bandă adezivă sau cu aspiratorul.

 

3. Spală zdravăn lenjeria de pat

 

Este valabil inclusiv pentru perne, pături, jucării din pluş şi orice altceva intră în contact cu suprafaţa patului. Spală totul la temperatură mare şi foloseşte şi un ciclu de uscare la temperatură înaltă ca să te asiguri că distrugi şi ouăle.

 

Citește și Cele mai bune sfaturi ca sa scapi de molii, furnici si gandacii de bucatarie

 

4. … Sau congelează cearşafurile!

 

Dacă nu poţi spăla totul odată, bagă lenjeriile la congelator. Temperaturile sub zero sunt la fel de letale ca şi temperaturile înalte.

 

5. Foloseşte aspiratorul

 

Aspiră bine salteaua, covorul, cadrul patului, şi toate crevasele tăbliei. Fă asta cât mai des, şi aruncă imediat sacii de aspirator folosiţi.

 

6. Uleiul esenţial poate face minuni

 

Ploşniţele de pat detestă uleiurile esenţiale de cedru, de arbore de ceai şi de portocale. Diluează unul dintre aceste uleiuri cu puţină apă, apoi pulverizează amestecul pe toată suprafaţa patului.

 

7. Încearcă pământul de diatomee

 

Este perfect natural, dar foarte eficient – într-atât de eficient încât până şi echipele de dezinsecţie îl folosesc. Presară puţin pământ de diatomee pe rama patului, pe saltea, dar şi pe marginile covorului. Ai grijă să nu inhalezi produsul la folosire, şi aspiră excesul.

 

8. Strânge dezordinea din jurul patului

 

Uneori, ploşniţele îşi fac cuiburi şi între hainele îngrămădite, aşa că eliberează complet spaţiul din jurul patului. Foloseşte metodele de mai sus ca să cureţi locurile, şi poţi spune adio infestaţiei!

 

Vezi și Solutii naturale si simple de la bunica, pentru a tine paianjenii departe de casa

 

9. Cel mai bun leac este prevenţia

 

Exterminarea ploşniţelor presupune mult timp, efort şi bani, aşa că cel mai indicat este să previi de la bun început infestaţiile.

 

• Caută în comerţ huse sau învelitoare anti-insecte pentru saltele. Investiţia merită toţi banii, şi te scapă inclusiv de acarieni!

 

• Astupă toate crăpăturile şi fisurile din tăblia patului şi cadrul patului cu chit pentru lemn. Astfel ploşniţele nu vor avea unde să-şi facă ascunzişuri.

 

• Aranjază câteva capcane sub picioarele patului. Capcanele pentru ploşniţe sunt poate cel mai simplu şi mai ieftin de a detecta şi preveni contaminările înainte de a te pricopsi cu o infestaţie de proporţii. Verifică starea capcanelor cât mai des, şi pune în aplicare pasul 1 dacă depistezi urme de ploşniţe.

 

Despre autor:

Petrut s-a alaturat echipei Secretele pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii despre o viata sanatoasa. Sursa: healthyfoodhouse. Pe Petrut îl puteti gasi pe facebook si Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE