"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Ploşniţele de pat sunt insecte-parazit din familia cimicidelor ce se hrănesc doar cu sângele gazdelor şi, de multe ori, tocmai noi, oamenii, le cădem drept „pradă”. Aceste insecte infestează foarte uşor spaţiul de dormit, dar în continuare te vom învăţa să scapi definitiv de ele.

Iată paşii de urmat:

cum scapam de insectele din casa

Cunoaşte-ţi „inamicul”!

• Ploşniţele adulte pot atinge o dimensiune de 1,3 cm. Insectele-parazit sunt maronii, au formă ovală, şi se aseamănă foarte mult cu căpuşele. Din fericire, nu au şi aripi.

• Ploşniţele de astăzi populează planeta de mii de ani.

• Se hrănesc cu sânge animalier şi uman, sugând un volum de sânge de până la şase ori mai mare decât greutatea lor corporală.

PUBLICITATE

• Muşcătura lor se aseamănă cu cea de ţânţar.

• Ploşniţele sunt active doar pe timpul nopţii, şi preferă locurile curate.

• Majoritatea oamenilor habar nu au că împart patul cu „duşmanul”.

• Ploşniţele pot fi purtate uşor de la o gazdă la alta.

• Nu e nevoie să arunci salteaua şi aşternuturile cu totul, doar pune în aplicare sfaturile oferite mai jos.

• Cercetătorii au confirmat că ploşniţele de pat nu sunt purtătoare de boli infecţioase periculoase, şi că nu reprezintă un risc pentru sănătate.

Citește aici câteva Metode eficiente de eliminare a insectelor din casa folosind cateva ingrediente simple

Exterminarea ploşniţelor din casă

Da, poţi scăpa de unul singur de ploşniţele de pat, chiar dacă aceste insecte-parazit sunt renumite pentru rezistenţa lor şi rata lor uriaşă de înmulţire!

Deşi exterminarea chimică este cea mai eficientă metodă, nu poţi să apelezi la astfel de măsuri decât atunci când pleci mai mult timp de-acasă. În restul cazurilor, iată ce alternative ai…

Cel mai complet plan de exterminare a ploşniţelor de pat

1. Prinde infestaţia „din faşă”

Prevenţia şi detecţia timpurie a infestaţiilor sunt aşii tăi din mânecă. Ia o lanternă şi o oglindă, şi caută cu atenţie semne ale unei posibile infestaţii.

Căpuşele de pat sunt foarte mici, aşa că sunt greu de detectat cu ochiul liber. Dar ai ca punct de plecare preferinţa lor de a forma colonii în jurul cadrului patului şi a saltelei. De aici trebuie să începi căutarea.

a) Verifică cu atenţia saltelele şi cadrul patului. Dă salteaua la o parte şi examinează şi zona

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2 3
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE

x
Da-ne un 'Like'!