"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

one × 3 =

1 × three =

de regulă doar o versiune editată a realităţii.

 

Deşi raportarea la alte persoane poate constitui un mijloc bun de dezvoltare personală, la fel de bine ne poate şi prinde într-o cursă frenetică mânată de îndoiala de sine, o cursă continuă care ne erodează identitatea şi ne împiedică să ne îndeplinim propriile obiective.

 

8. Adunarea de lucruri inutile

 

Dacă ai casa plină de obiecte şi de mărunţişuri fără utilitate reală, ia în serios ideea de a renunţa la ele. Strângerea de „posesiuni materiale” te privează de fericirea reală, autentică. În primul rând, dacă îţi cauţi fericirea în lucrurile pe care le cumperi, ştii bine că bucuria nu durează mult timp, şi că vei fi mereu în căutare de alte lucruri care să te mulţumească. De fiecare dată când faci o achiziţie nouă se instalează un sentiment de euforie, dar acesta dispare la fel de repede precum se înfiripă. Investirea în lucruri materiale nu este deloc un mijloc eficient de a umple golul interior. Acest obicei este la fel de nociv ca oricare altă formă de adicţie.

 

Strângerea de lucruri inutile poate chiar dăuna sănătăţii. Acest comportament creşte nivelurile de stres, potrivit unui studiu desfăşurat de Universitatea UCLA. Cercetătorii spun că există o relaţie strânsă între nivelurile ridicate de cortizol, un hormon al stresului, şi obiceiurile maniacale de adunare de posesiuni. Acest stres permanent te poate împinge să mănânci mai mult, întrucât cortizolul creşte şi apetitul alimentar, aşa că rişti să te îngraşi. În plus, te vei simţi mereu obosit şi epuizat psihic ca urmare atât a stresului, cât şi a efectelor traiului într-un spaţiu supraaglomerat.

 

Concluzia? Renunţă la obiecte şi îndreaptă-te către oameni ca să găseşti fericirea adevărată. 

 

Iata si Cele 10 alegeri care le vei regreta peste 10 ani

 

9. Izolarea de lume

 

Mulţi oameni au tendinţa de a petrece foarte mult timp acasă şi uneori uită cât de benefice sunt schimbările de decor şi ieşirile scurte la aer curat. Petrecerea timpului între patru pereţi se răsfrânge în primul rând asupra florei intestinale şi a plămânilor.

 

Aerul curat şi incursiunile în natură au efect de reducere a stresului. Propune-ţi să ieşi cât mai des din casă anul acesta şi, mai târziu, vei vedea cât de recunoscător îţi vei fi pentru decizia luată.

 

10. Alimentele procesate

 

Trebuie să recunoaştem, oricât ne-am minţi

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4 5 6

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.