"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

6 − one =

16 − 9 =

ore.

 

Alte cercetări au descoperit că statul pe scaun mai bine de şase ore dublează riscul de diabet şi de boli cardiovasculare.

 

Aşa că pune-te în mişcare cât mai des, şi efectuează săptămânal şi antrenamente de intensitate mare. Strecoară zilnic în program câte o activitate precum mers pe jos, mers pe bicicletă, alergare uşoară, înot, yoga, ş.a.m.d. Dacă eşti nevoit să-ţi petreci toată ziua la serviciu, măcar ridică-te de pe scaun la intervale de o oră şi fă câţiva paşi.

 

Citeste si 10 Curiozitati ce te vor lasa cu gura cascata!

 

6. Autocompătimirea

 

După cum am menţionat mai sus, gândurile dau naştere la sentimente, iar autocompătimirea este un gând negativ prin definiţie, aşa că nu va face altceva decât să-ţi inducă sentimente de nefericire. Cunoşti proverbul care spune că „În loc să te plângi că tufele de trandafiri au spini, mai bine bucură-te că fac flori?” Ia aminte de la această zicală. Nu împrejurările în sine declanşează sentimentele negative, ci felul în care alegi să le priveşti.

 

Schimbarea modului de gândire nu-i tocmai un lucru uşor, având în vedere că creierul este mai înclinat să insiste asupra aspectelor negative, aşa că va trebui să cultivi un nou obicei constructiv: conştientizarea. De fiecare dată când te surprinzi reflectând asupra lucrurilor negative, opreşte-te şi condu mintea către un aspect pozitiv. Practicarea exerciţiilor yoga poate fi de mare ajutor aici pentru faptul că te învaţă să te concentrezi asupra respiraţiei, a mişcărilor şi a meditaţiei care recalibrează trupul şi mintea. Yoga te poate ajuta să dobândeşti un mod de gândire mult mai optimist.

 

Dacă chiar traversezi o perioadă critică, nu te sfătuim să încerci să ignori şi să reprimi gândurile negative. În astfel de cazuri, cel mai probabil vei avea nevoie de ajutor din exterior, aşa că profită de orice ocazie ivită de a discuta despre problemele tale cu prietenii apropiaţi şi nu spune nu nici unei eventuale terapii psihologice.

 

7. Compararea cu alte persoane

 

Mulţi oameni se compară zi de zi cu ceilalţi, fie că e vorba de proprii prieteni de pe reţelele de socializare sau de celebrităţile din tabloide. Nu uita că nu vezi decât latura cea mai atractivă a acestor persoane fără să cunoşti alte aspecte. Indiferent de aparenţe, nimeni nu are o viaţă perfectă, indiferent de aspectul fizic şi de starea materială. Ceea ce transpare la exterior este

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4 5 6

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.