"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

19 − 1 =

four × four =

viaţa

 

Eckhart Tolle spunea cândva: „Cea mai mare parte a suferinţei umane este nenecesară. Această suferinţă este autocreată atât timp cât îţi laşi mintea nesupravegheată la cârma propriei vieţi.” Frica te poate paraliza efectiv. Te poate ţine prizonier în sentimente de disperare şi te poate împiedica să duci o viaţă tihnită. Cu toţii avem temeri, dar dacă le lăsăm să ne domine, ne limităm singuri potenţialul şi fericirea.

 

Mereu se va ivi ceva care să-ţi provoace frică. Citeşte o pagină dintr-un ziar la întâmplare şi cu siguranţă vei da peste nenumărate poveşti de groază, şi asta pentru că frica ne captează atenţia, frica se vinde bine. Dar poate că tu nu tremuri de frica unui potenţial dezastru mondial, ci mai degrabă de frica propriilor eşecuri, frica de schimbare, sau frica de a lăsa în urmă persoanele care fac sau au făcut cândva parte din viaţa ta. Renunţă la fricile care îţi consumă toată energia, şi reaminteşte-ţi mereu că nu are niciun rost să te stresezi pentru lucruri asupra cărora nu ai niciun fel de control. Detaşează-te de toate aceste lucruri ca să-ţi poţi îndeplini visele, pentru că viaţa este oricum foarte scurtă.

 

5. Sedentarismul

 

Dacă ai o slujbă de birou, sunt şanse mari să-ţi petreci majoritatea timpului stând pe scaun. Chiar şi după serviciu continui să fii imobil: te întorci acasă cu maşina, apoi te aşezi pe canapea şi priveşti emisiunile TV preferate. Ori mişcarea este esenţială pentru sănătatea întregului organism. Sedentarismul încetineşte metabolismul, promovând astfel asimilarea de grăsimi şi crescând riscul de obezitate şi de alte boli asociate precum boli de inimă, diabet şi artrită.

 

Chiar şi dacă faci puţină mişcare în fiecare zi, dacă în majoritatea timpului stai pe scaun, tot te expui unui risc ridicat de îmbolnăvire. Un studiu din 2010 a arătat că lucrătorii sedentari care făceau mişcare aproape în fiecare zi au prezentat un risc de îmbolnăvire la fel de ridicat ca lucrătorii sedentari care nu făceau mişcare deloc. Cei care lucrează la birou nu trebuie să se limiteze la exerciţii de mişcare intermitente. Ca să evite atrofierea musculaturii, aceştia trebuie să facă antrenamente fizice zilnice. Studiul menţionat mai sus a arătat că persoanele care petreceau mai mult de patru ore din zi aşezate pe scaun au înregistrat un risc de boli fatale cu 46% mai ridicat comparativ cu persoanele care petreceau pe scaun mai puţin de două

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4 5 6

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.