"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

14 − 13 =

ten + twelve =

Un articol de Razvan

 

Cât de repede crezi că poţi desprinde învăţăturile importante ale vieţii? De multe ori este nevoie ca cineva să treacă printr-o tragedie ca să ia în serios aceste lecţii. Dar nu te teme, dacă eşti pregătit să-ţi schimbi modul de gândire şi să renunţi la anumite obiceiuri nocive, nu trebuie neapărat să treci prin suferinţă ca să-ţi însuşeşti lecţiile de viaţă importante.

 

Începând chiar de acum, primeşte schimbarea cu braţele deschise şi renunţă la lucrurile care nu-ţi aduc de fapt nicio mulţumire. Renunţarea la lucrurile mărunte te poate ajuta să-ţi uşurezi viaţa şi să devii mai fericit şi mai împlinit.

 

Iată cu ce te sfătuim să începi:

sfaturi pentru a duce o viata sanatoasa

 

 

1. Efortul permanent de a le face tuturor pe plac

 

Nenumăraţi oameni trăiesc doar pentru a le face altora pe plac, irosindu-şi practic întreaga lor existenţă pentru alţii. Indiferent cine sunt persoanele pe care caută mereu să le mulţumească, în timp aceşti oameni încetează să-şi mai asculte vocea interioară pentru că devin tot mai preocupaţi cu ascultarea celor din jur şi cu satisfacerea nevoilor acestora.

 

Probabil că eşti una dintre persoanele care nu ştiu să spună nu, aşa că accepţi un volum mare de muncă atunci când deja eşti suprasolicitat şi îţi schimbi planurile personale de fiecare dată ca să o poţi scoate la capăt cu lucrul. Este foarte grav să manifeşti o astfel de mentalitate atunci când vrei să-i mulţumeşti pe toţi. Nu faci altceva decât să te expui unui stres continuu, pentru că n-ai cum să realizezi un astfel de deziderat fantezist! În tot acest timp, tu vei ajunge să fii omul cel mai nemulţumit şi mai dezamăgit dintre toţi.

 

Învaţă să redevii o persoană autentică şi să mai spui şi nu ca să scapi de acest „sindrom” atât de nociv. Nu e nevoie să refuzi pe nimeni într-o manieră grosolană; e de ajuns să rosteşti un „nu” pe un ton normal, dar categoric. Nu te aştepta ca această nouă atitudine să te ajute să-ţi faci noi prieteni; din contră, te va ajuta să-ţi cerni prietenii adevăraţi de prietenii falşi! Nu ai nevoie de aprobarea nimănui. Lumea e deja ticsită de ipocriţi şi prefăcuţi, dar are mare nevoie de oameni autentici şi sinceri!

2.

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4 5 6
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.