"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × two =

two + 7 =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

O doamnă dintr-un grup unde se postează articole legate de vindecarea alternativă a dorit să aibă mai multe informații despre ventuze. I-am promis că mă voi ocupa de subiect, dat fiind că eu insămi am fost supusă unui astfel de experiment.

vindeca organismul cu ventuze

Cand răceam în copilărie, bunica apoi mama mă întrebau dacă vreau să-mi “toarne ventuze” pe piele. Sigur că nu mă opuneam. Îmi amintesc și acum de trusa din lemn în care erau ținute ventuzele, niște pahare mici din sticlă cu fundul mai lat, iar gura mai îngustă, și de feleșteul cu gaz pentru a se aprinde flacăra în interioul ventuzei.

Un dictionar din 1694 confirmă cele spuse mai inainte, adăugând că ventuzele se aplicau pe piele pentru a trage săngele rău.

Citate de Hippocrate, păarintele medicinei, în “Arta vindecării” și folosite la fel de bine de către chinezi, greci, indieni sau arabi, ventuzele au tratat secole de-a rândul numeroase boli, inainte de apariția antibioticelor.

Potrivit unui dicton chinez, acupunctura și ventuzele au darul de a trata peste jumătate dintre boli, unele amintite deja în titlu.

Adăugăm: durerile reumatismale, dorsale, reumatologice, digestive, ginecologice, durerile de cap, migrenele repetate, tendinitele, entorsele, crampele musculare, constipația, chiar și celulita.

Ventuzele sunt de mai multe feluri: din bambus, cauciuc, magnetice, dar mai utilizate și ușor de sterilizat sunt cele din sticlă.

Modul de folosire a ventuzelor

Se aprinde un tampon de vată cu alcool în interiorul recipientului din sticlă, ca să se producă o presiune negativă și se așeaza pe locuri specifice ale corpului (la mine erau puse pe spate).

Vă spun că nu simțiți dureri (nici la aplicare, nici la scoatere), doar o senzație de strângere și de încălzire a pielii. Golul din ventuză dilată porii și vasele de sânge superficiale (capilare).

Tratamentul cu ventuze are efect vizibil asupra pielii, niște semne roșii, circulare, care pot deveni albastre/vinete. Bunica mă liniștea zicând că a scos definitiv răceala din mine.

Cercurile ramaneau mai multe zile. Mă uitam cu oglinda la spate și le vedeam ca pe niște tatuaje de azi.

Cum actionează ventuzele, ce rol au

Conform teoriei Medicinei Traditionale Chineze fluxul Qi este influențat , reparând blocajele meridianelor. Din cauza acestor blocaje, depozitele de sânge și de alte

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.