"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Maya

Da-mi un servetel, te rog… recunosc: si eu plang in timpul filmelor, cand citesc o carte sau cand ascult o anumita melodie. In functie de nivelul meu hormonal, pot chiar sa imi iau o intreaga cutie de servetele langa mine, la film.

Desi unii oameni se feresc sa fie vazuti atunci cand plang la filme, eu nu am nicio problema cu asta. Sa recunoastem, persoanele care plang la filme au ceva ce multi nu au: empatie.

plansul in timpul filmelor este bun

Doar persoanele speciale au empatie. Foarte multi – ca de exemplu narcisistii sau sociopatii – isi traiesc viata fara sa se puna vreodata in locul celor din jur. Asta inseamna ca nu au niciun sentiment fata de cei din jur.

PUBLICITATE

De fapt, sa iti pese de cei din jur reprezinta putere. Viata este destul de brutala pentru unii oameni, asa ca daca reusesti sa te pui in locul celor din jur, poate spune ceva despre tine.

Esti suficient de puternic sa infrunti durerea si o poti face si pentru cei din jurul tau. Esti suficient de puternic sa constientizezi sursa problemei si sa simti ceea ce simt si ei.

Nu este nimic rusinos in a-ti pasa de cei din jur, chiar daca facem referire la personaje de film.

Puterea de a-si reveni atat de repede, poate spune si altceva despre persoanele care plang in timpul filmelor: sunt suficient de puternice sa faca diferenta intre realitate si fictiune, insa invata mereu ceva din experientele celor din jur.

Desigur, nu doar acesta este motivul pentru care oamenii plang la filme. Exista si posibilitatea ca acele persoane sa fi trecut prin experientele personajelor de fictiune si sa rememoreze etape dureroase din viata lor. 

Vezi aici si De ce este bine sa plangi!

Exista si acel tip de lacrimi coplesitoare, datorita tipului de film. Nici aici nu putem spune ca toti oamenii experimenteaza asemenea trairi. Se numeste sindromul Stendhal, un sindrom ce il imbina atat pe cel fizic cat si pe cel emotional.

In cazul persoanelor susceptibile in ceea ce priveste emotia prin arta, poate fi un test sa nu aiba nicio mimica a fetei atunci cand citesc o carte buna sau urmaresc un film

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE