"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

5 × one =

15 + 19 =

Un articol de Razvan

loading...

 

Astazi suntem in data de unsprezece noiembrie, a carei forma numerica scrisa este 11-11. Aceasta data, precum si momentul orar 11:11, ii imping pe multi oameni sa caute semnificatii ascunse. Principalul motiv este evident: repetarea secventei numerice atrage imediat atentia si amplifica „aura misterioasa” a tuturor evenimentelor din ziua respectiva.

 

Dar cat din acest tipar interesant este o simpla coincidenta si cat din el ascunde intelesuri mai profunde? Si de ce incita aceasta curiozitate deosebita pretutindeni in lume?

 

repetarea numarului 11 ce semnificatie are

 

 

Primul aspect este legat de cifrele in sine, dar si de reprezentarea lor vizuala. Unsprezece si unsprezece este singurul moment al zilei in care toate cifrele afisate de ceasul electronic sau mecanic coincid perfect.

 

Simetria creeaza un efect estetic placut si armonios mai ales pentru persoanele preocupate de stiintele exacte, de numerologie, sau de persoanele care sunt pur si simplu foarte bine organizate. Un alt aspect interesant este simplitatea secventei 11:11, care face ca actul privitului la ceas la momentul potrivit sa fie mai memorabil decat la oricare alta ora, sa zicem la 9:17.

 

In plus, mai este vorba aici si de conceptul de sincronicitate, care se afla in stransa relatie cu lucrurile prezentate mai sus. Acest concept explica foarte bine fascinatia si interesul fata de tiparul numeric 11:11. Sincronicitatea este convingerea ca unele lucruri aparent neconectate si neimportante in sine capata importanta si o semnificatie aparte atunci cand apar in mod arbitrar sau in conjunctie cu alte evenimente simultane.

 

TI SE INTAMPLA SA TE TREZESTI NOAPTEA LA ACEEASI ORA? AFLA AICI CE INSEAMNA!

 

Astfel de evenimente poarta denumirea de „coincidente semnificative” deoarece, desi nu par sa fie corelate sau sa se influenteze reciproc, ajung cumva sa capete o corelatie profunda prin diferite mecanisme asociative. Una peste alta, oamenii sunt cei care ii dau o semnficatie tiparului numeric 11:11 atunci cand ii atribuie un soi de calitate magica intrinseca.

 

Aceasta mentalitate pare sa fi fost catalizata si intretinuta de cea mai populara si mai extinsa convingere cu privire la secventa numerica 11:11. Exista un obicei care spune ca, de fiecare data cand vezi ca ceasul indica ora 11:11, trebuie sa-ti pui o dorinta, caz in care se va indeplini in scurt timp.

 

Foarte multi oameni cred in aceasta traditie, atribuind

…Continuare pe pagina urmatoare

loading...
loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.