"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

 

Cunoscută sub denumirea știintifică de halitoză, respirația urât mirositoare poate surveni când nu te aștepți, din diverse cauze, și, în mod sigur, nimănui nu-i convine să accepte acest inconvenient, ce se poate transforma rapid într-un adevărat handicap.

Din fericire, există cateva trucuri/sfaturi simple, eficiente, venite de la mama natură pe care vi le expun mai jos:

 

scapa de halitoza sfaturi

 

Insistați asupra igienei bucale

 

Periați-vă dinții în fiecare zi, dimineața, la prânz și seara, timp de 2-3 minute. Folosiți ață dentară. Este recomandat să utilizați pastă de dinți naturală care să nu fie prea agresivă pentru PH-ul salivar.

PUBLICITATE

 

Clătiți-vă gura cu infuzii naturale din cimbru, mentă, salvie, scorțișoară.

 

Folosiți uleiuri esențiale

 

Puteți turna 2-3 picaturi de ulei esențial de mentă/busuioc/arbore de ceai pe o bucațică de zahăr. Lăsați să se topească zahărul îmbibat în gură, înainte de mese.

 

Dacă nu vreți zahăr, amestecați o linguriță de ulei de măsline cu 2-3 picături din unul dintre cele 3 uleiuri menționate, după care înghițiți compoziția.

 

Vezi și CUM SCAPI DE RESPIRAȚIA URÂT MIROSITOARE CU ACEST AMESTEC UIMITOR!

 

Poțiunea de lamâie

 

Consumați în fiecare dimineață pe stomacul gol un amestec compus din zeama de la o jumătate de lămâie pusă în apă caldă. Este o poțiune magică, utilizată de multe persoane cu scopul de a regla și problemele de aciditate atât de frecvente în prezent.


Gargara cu cimbru

 

Cimbrul este planta renumită în materie de combatere a halenei. Se poate folosi în mai multe moduri: sub formă de ulei esential. Este suficient să diluați 3 picături de ulei esențial de cimbru într-un pahar cu apă și să faceți gargară de mai multe ori pe zi.

 

Și infuzia de cimbru este bună pentru clătirea zilnică a cavității bucale.


Mestecați pătrunjel

 

Produs supranumit 2 în 1, pentru că este deodorant natural, grație conținutului în clorofilă, dar are și capacitatea de a captura compușii sulfurați care se formează în gură, îndepărtând mirosul urât.

 

Strămoșii noștri obișnuiau să mestece câteva fire de pătrunjel pentru a avea respirație proaspătă. De asemenea, o gargară cu infuzie de pătrunjel este binevenită.

 

Privilegiați alimentele bogate în clorofilă

 

Pregatiți-vă, de exemplu, salate verzi cu pătrunjel, țelină, mentă, avocado, stropiți cu ulei de măsline. Aceste alimente verzi vor curăța ficatul și vor aduce puțina

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE