"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Durerea cervicală poate fi eliminată înlocuind obiceiurile proaste cu unele bune şi făcând exerciţii regulate pentru gât.

 

Iată mai jos un set de exerciţii care combat durerea şi previn înţepenirea gâtului:

 

elimina durerile de spate cu aceste exercitii

 

1. Înclinaţi încet capul spre înainte cât puteţi de mult, apoi lasaţi-l pe spate cât puteţi de mult.

 

2. Înclinaţi capul spre umărul drept, ţinând umărul nemişcat, reveniţi. Repetaţi pentru umărul stâng.

 

3. Răsuciţi lent capul dintr-o parte în alta cât puteţi de mult.

 

4. Aşezaţi palma pe partea laterală a capului şi împingeţi capul spre ea, rămâneţi aşa timp de cinci secunde, apoi relaxaţi-vă. Repetaţi de trei ori pentru fiecare parte.

 

5. Puneţi mâna pe frunte, împingeţi capul spre înainte şi opuneţi o uşoară rezistenţă frunţii. Menţineţi timp de cinci secunde. Puneţi mâna pe ceafă, împingeţi capul inapoi şi opuneţi o uşoară rezistenţă. Menţineţi timp de cinci secunde. Repetaţi de trei ori.

 

Vezi aici și Cum să scapi de spondiloză în 30 de zile cu un amestec natural!

 

6. Ţineţi greutăţi uşoare (1-2 kilograme) în mâini, în timp ce înălţaţi din umeri, cu braţele bine întinse. Repetaţi de cinci ori.

 

Primele trei exerciţii se fac timp de două săptămâni, apoi le începeţi pe celelalte. Fiecare exerciţiu trebuie făcut de cinci ori, de două ori pe zi, până la dispariţia durerilor cervicale.

 

Dar, ca o regulă generală, o durere cervicală persistentă, care nu se ameliorează prin exerciţii, prin aplicarea alternaţei rece/cald sau a masajului cu vârfurile degetelor, pe locul afectat, necesită o evaluare medicală profesionistă.

PUBLICITATE
Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE