"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Mihaela Iliescu

 

Durerile de gambe pot fi produse de o gramadă de probleme, precum afecţiuni ale spatelui, spasme musculare, infecţii sau leziuni ale nervilor, răni sau afecţiuni ale asterelor şi venelor.

 

Boli, precum diabetul, hipertensiunea sau nivelul crescut al colesterolului, pot duce la îngustarea arterelor. Fumatul este, de asemenea, un factor agravant.

 

renunta la fumat si fa miscare ca sa scapi de durerile de gambe

Aşa cum vasele sanguine ale inimii pot provoca angină (dureri in piept), fluxul sanguin redus (claudicaţie intermitentă) spre muşchi, în zone periferice, poate cauza dureri de gambe.

PUBLICITATE

 

Durerile de gambe, mai ales in timpul mersului, sub forma de crampe, nu trebuie ignorate, pentru că, de cele mai multe ori sunt semnul unei afecţiuni vasculare care poate provoca moartea.

 

Dacă durerile de gambe apar numai atunci când sunteţi în pat sau în repaus, probabil ca este vorba numai despre crampe musculare, care sunt, de obicei, inofensive. Durerile de gambe in poziţia culcat, atunci când suferiţi de claudicaţie intermitentă, sunt semnale de alarmă.

 

De asemenea, dacă aveţi probleme cronice ale gambelor afectate, taieturi sau răni care nu se vindecă, consultaţi medicul.

 

Sunt câteva masuri uşoare care vă pot ameliora durererile şi pot incetini evoluţia bolii.

 

1. Renunţati la fumat. Este atât de importantă renunţarea la fumat, încât specialiştii o recomandă înainte ca orice remediu sa dea primele rezultate. Şi dacă nu puteţi face asta din convingere, iată ce se poate întâmpla: fumatul accentueaza afecţiunea, substituind cu monoxid de carbon oxigentul din muşchii picioarelor (care sunt şi asa destul de afectaţi), nicotina duce la constricţia arterelor, restrăgând şi mai mult fluxul sanguin, ceea ce duce la formarea unor cheaguri de sânge. Urmează cangrena, iar de aici până la amputarea membrelor nu mai este decât un pas. Dacă nimic din toate acestea nu va poate convinge, apelaţi la ajutor psihologic sau medical specializat.

 

2. După ce aţi încetat să fumaţi, mergeţi mai mult (indiferent de vreme) şi faceţi exerciţii uşoare, care favorizează formarea de noi vase sanguine. Ameliorarea nu apare peste noapte, este nevoie de cateva luni pentru ca rezulatetele sa se vadă, aşa că nu vă descurajaţi. Nu vă opriţi la primul semn de durere.
Citește și TRATAMENTUL CARCEILOR PRIN METODE NATURALE SI FOARTE EFICIENTE

3. Pierdeţi în greutate. Supraponderabilitatea este o mare problemă pentru

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE