"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

18 − fifteen =

10 + 3 =

Un articol de Mihaela Iliescu

Laringita se numara printre afectiunile de sezon, este cauzata de infectiile bacteriene sau virale, insoteste inflamarea cailor respiratorii si se manifesta prin voce ragusita si tuse infundata.

In locul tratamentului alopat recomandat de medic, pe care va sugerez sa il aplicati numai in situatii extreme, exista o serie de plante care pot ameliora si chiar vindeca laringita.

nalba mare are proprietati antiinflamatorii puternice

Iata care sunt acestea:

Flori si radacina de Nalba Mare, flori si frunze de Nalba de Cultura. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori si frunze la o cana de apa. Se beau doua cani pe zi.

Se poate face si un macerat la rece. O lingurita de radacini se lasa la macerat timp de trei ore intr-o cana de apa (in care s-a adaugat si o lingurita de bicarbonat de sodiu). Se strecoara, iar cantitatea se bea treptat, in cursul unei zile. Radacinile, bine curatate si taiate cubulete, pot fi mestecate, iar mucilagiile extrase in saliva se inghit.

Frunze de podbal. Se prepara o infuzie din doua, trei linguri la o cana cu apa. Se bea treptat, in cursul unei zile.

Flori de lumanarica. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de flori la o cana de apa. Si se bea treptat, in cursul unei zile.

Isop. Se prepara o infuzie din una, doua lingurite de planta la o cana cu apa. Se beau doua cani pe zi.

Cimbrisor si cimbru de cultura. Se prepara o infuzie din una, doua linguri de planta la o cana de apa, se beau doua cani pe zi.

Se poate face si o infuzie concentrata, preparata din doua, trei linguri de planta la o cana de apa, din care se iau cate doua, trei linguri, treptat, in cursul unei zile.

Pentru gargara se folosesc urmatoarele plante:

Flori de Arnica. Infuzie obtinuta dintr-o lingurita de flori la o cana de apa.

Frunze de Patlagina. Infuzie preparata din doua linguri de frunze la o cana de apa.

Sulfina. Infuzie obtiunuta din doua lingurite de planta la o cana de apa.

Fructe de Fenicul sau de Anason. Infuzie obtinuta dintr-o jumatate de lingurita la o cana de apa.

Ulei esential de Menta, de Brad sau de Levantica. Se pun cateva picaturi in apa fierbinte si se face inhalatie cu amestecul obtinut. Aceleasi

…Continuare pe pagina urmatoare

Loading...
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.