"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Razvan

Oregano este nu numai un condiment foarte popular, ci şi un potenţial remediu pentru diferite boli şi afecţiuni. Oregano conţine numeroşi nutrienţi importanţi precum quercitină, luteolin-7-0 glucozidă, eriocitrină, apigenin-7-0 glucozidă şi luteolină.

Oregano mai conţine şi fitonutrienţi precum acid rozmarinic şi timol, substanţe cu un efect antioxidant puternic. Studiile au arătat că oregano este un antioxidant mai eficient chiar şi decât multe antibiotice puternice.

Mai mult, un studiu publicat în 2007 în Jurnalul International de Ştiintă şi Nutriţie a demonstrat că introducerea oregano în alimentaţia zilnică contribuie la coborârea colesterolului rău.

PUBLICITATE

digestie raceala gripa plante oregano

PROPRIETĂŢI ANTICANCERIGENE

Studiile de specialitate sugerează că oregano prezintă potenţial anticancerigen mulţumită concentraţiei mari de quercitină pe care o conţine.

Un studiu publicat în 2008 în Jurnalul de Farmacie şi Farmacologie a arătat că extractul de oregano a stopat înmulţirea celulelor canceroase la şoarecii de laborator inoculaţi cu cancer de colon.

Cercetătorii pun această performanţă pe seama antioxidanţilor puternici conţinuţi de oregano. Deşi rezultatele sunt promiţătoare, nu există însă studii pe subiecţi umani care să ateste eficienţa acestei metode de tratament.

REŢETA DE PREPARARE A CEAIULUI DE OREGANO

AI NEVOIE DE:

– 6 linguri de frunze proaspete de oregano

– 1 lingură de miere

– 2 căni şi ½ de apă

– Strecurătoare

MOD DE PREPARARE:

Taie mărunt frunzele ca să activezi uleiurile conţinute. Pune apă la fiert. Când apa dă în clocot, adaugă frunzele şi fierbe-le 5 minute. Strecoară ceaiul astfel preparat şi adaugă miere după ce acesta s-a răcit puțin. Cel mai indicat este să bei ceaiul calduț.

Citește aici și Beneficiile ceaiului verde și nu vei regreta!

BENEFICIILE CEAIULUI DE OREGANO

– Alină simptomele de răceală şi gripă

– Sprijină digestia

– Ameliorează depresia şi anxietatea

– Îndepărtează păduchii şi elimină negii

– Ameliorează durerile de spate

– Vindecă oboseala

– Vindecă alergiile, astmul, aftele, infecţiile urechilor şi eczemele

– Vindecă flatulenţa şi balonarea

– Ameliorează infecţiile urinare

Despre autor:

Razvan s-a alaturat echipei Secretele.com pentru a veni in sprijinul oamenilor cu informatii pretioase despre o viata sanatoasa.Pe Razvan il puteti gasi si pe facebook sau Google+.

Share on Facebook
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE