"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Ileana Mladinoiu

Jurnalistul francez Jean-Marc Dupuis s-a consacrat timp de 12 ani redactării de articole ştiinţifice cuprinzând informaţii despre îmbunătăţirea calităţii vieţii (alimentaţie, somn, vitalitate…), cât şi despre folosirea noilor tratamente naturale, validate de oamenii de ştiinţă, împotriva bolilor obişnuite, dar mai ales împotriva celor ireversibile.

metoda inedita de vindecare prin zambet


Dintre toate cercetările pe care le-a făcut asupra capacităţii de vindecare prin râs. nicio poveste, mărturiseşte Jean-Marc Dupuis, nu o depăşeşte pe cea a lui Norman Cousins, povestea unui bolnav care hotărăşte să-şi schimbe complet atitudinea în faţă unei boli incurabile.

Norman Cousins era la randu-i un renumit jurnalist american, redactor- şef la “ Saturday Review”.

În 1964, medicii l-au înştiinţat că are spondilartrita anchilozantă, o boală incurabilă a coloanei vertebrale (înţepenirea coloanei), provocând dureri atroce la nivelul braţelor, în partea lombară şi redoare articulară.

PUBLICITATE

Jurnalistul precizează cum medicii nu-i dădeau decât o şansă de supravieţuire din 500.

În faţa viitorului sumbru, Norman începe propriile cercetări. Avea, ce-i drept, şi pregatire medicală, fiind profesor asociat la Universitatea California (UCLA).

A recurs la trei lucruri absolut contrare părerii medicilor:

-a luat vitamina C – doze foarte mari;

-a părăsit mediul anxiogen din spital;

-a început să se uite la filme comice, a observat ca dupa fiecare 30 de minute (râdea continuu), timp de 2 ore nu mai avea dureri.

Bineînţeles că bărbatul a întrerupt toate medicamentele, în afară de vitamina C şi râsul. În descrierile sale, aminteşte de săptămânile care au urmat ca o cură lungă, lucru ce-l ducea treptat către sănătate. A putut chiar să-şi reia munca la ziar, continuând tratamentul original.

Vezi si Cum s-a vindecat de ciroza o femeie din zona Olteniei consumand un singur aliment!

Evident că succesul tratamentului a depins şi de atitudinea pozitivă pe care Norman Cousins a adoptat-o toată viaţa. Era un bărbat care credea profund în iubire şi în Cel de Sus. Forţa de caracter şi voinţa de a trăi au contribuit din plin la vindecarea lui miraculoasă, dar şi relaţia de încredere cu medicul sau.

Acesta i-a susţinut demersul şi l-a încurajat mereu in experiment, în pofida faptului că nu corespundea ideilor preconcepute ale

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
1 2
Citește restul articolului pe pagina următoare.
PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE