"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

Un articol de Petruț

 

Unii oameni privesc conceptul de moarte ca pe un sfârşit inevitabil, în timp ce alţii îl consideră un prag către viaţa de apoi. Dar un lucru e cert: moartea poate lovi oricând, pe neaşteptate.

 

Cu toate acestea, există şi persoane care se presupune că şi-ar fi prezis moartea cu exactitate, printre care se numără atât figuri istorice faimoase cât şi personalităţi contemporane:

 

oameni care stiu cand vor muri

 

 

Mark Twain – Autor, antreprenor, editor şi conferenţiar american

 

Mark Twain, născut Samuel Clemens, a devenit celebru în lumea literară pentru romanele de succes „Aventurile lui Tom Sawyer” şi „Aventurile lui Huckleberry Finn”. Dar opera sa literară nu este singurul lucru pentru care Twain s-a făcut remarcat: scriitorul şi-a prezis şi moartea. Mark Twain s-a născut în 1835, la scurt timp după apariţia pe cer a Cometei Halley. Într-un interviu, autorul a glumit pe seama morţii sale care avea să survină odată cu reeditarea fenomenului în 1910. Twain a declarat că Dumnezeu l-a trimis pe lume odată cu un fenomen astronomic ciudat, şi că îl va cheama înapoi la el la repetarea fenomenului. Potrivit predicţiei autorului, cometa a redevenit vizibilă pe cer chiar înainte de moartea lui din data de 21 aprilie 1910.

 

Abraham de Moivre – Matematician francez

 

Matematicianul francez a devenit foarte popular pentru formula de Moivre şi pentru progresele din domeniul distribuţiei normale, trigonometriei şi teoriei probabilităţilor. Şi-a dedicat întreaga viaţă studierii datelor de deces prin intermediul calculelor matematice. Teoria propusă de matematicianul francez îl ajuta să prezică durata de viaţă a oricărui individ pornind de la numărul anual al cazurilor de decese pe plan local. Predicţia sa a plecat de la observaţia că, începând de la vârsta de 87 de ani, a început să doarmă cu 15 minute mai mult în fiecare noapte. Matematicianul a prezis că atunci când aceste 15 minute se vor cumula până la un ciclu complet de 24 ore, nu se va mai trezi din somn. Şi aşa s-a şi întâmplat: de Moivre a murit chiar la data şi ora pe care le prezisese.

 

Jimi Hendrix – Chitarist, compozitor şi solist vocal

 

În ciuda carierei muzicale foarte scurte, Hendrix a fost şi este unul dintre cei

…Continuare pe pagina urmatoare

Share on Facebook
PUBLICITATE
1 2 3
Citește restul articolului pe pagina următoare.

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...
loading...
PUBLICITATE