"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Alexandra Ungureanu

Da, azi se împlinesc 165 de ani de la Mica Unire a Principatelor Române şi practic astăzi este ziua de naştere a fiecaruia dintre noi.

Cu mic, cu mare românii au renăscut în data de 24 ianuarie 1859 şi poate că ar fi momentul să o facem din nou acum…

PUBLICITATE

Suntem un popor unit, am demonstrat-o în nenumărate rânduri, poate că însăşi Unirea ne-a făcut aşa…Nu am văzut niciun român plecat departe de ţară, să nu îşi dorească în permanentă reunirea cu ai lui.

Poate că-i dorul de ţară, de pământ şi de iarbă…De cerul curat şi de verile cu miros blând. Poate că aşa suntem noi : blânzi la vorba, viteji la port şi doritori de pace.

Cu toţii cunoaştem istoria lărgită, cum poporul şi-a dorit Unirea neîncetat, dar pentru mine, Moş Ion Roată e exemplul potrivit, ce-i descrie pe români, de fapt… 

PUBLICITATE

E cineva care nu şi-o aminteşte ?

Ion Roată era un ţăran român, care îşi dorea cu înflăcărare Unirea Principatelor Moldova şi Valahia şi Reforma Agrară din Principatele Unite ale Moldovei şi Ţării Româneşti. Era un om drept şi judeca chibzuit orice, nu se dădea înapoi de la a spune oricui, în faţă, ceea ce gândeşte şi a rămas în istorie că fiind ţăranul puternic şi viteaz, avându-l mereu pe Dumnezeu în suflet « Noi nu ştim a ura, dar Dumnezeu ştie a îndura ! »

Dumnezeu este Cel care ne ocroteşte atât pe noi, cât şi ţara, îndură alături de noi şi ne cere să fim drepţi !

PUBLICITATE

România trebuie să fie din nou sărbătorită şi nu doar prin zile libere, nu în asta constă patriotismul, nu îl cumpăraţi !

Poate că a venit ziua în care nu mai este suficient să ne dorim ceva pentru ţara aceasta, a venit momentul să ne-o cerem înapoi !

E dreptul nostru să trăim mândri în ţara, unită în urmă cu 165 de ani şi redobândită acum 34…

PUBLICITATE

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]