"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

14 − seven =

five × three =

Un articol de Ileana Mladinoiu

loading...

 

Ni se întâmplă adesea să ne întrebăm cum se face că stresul, tensiunile, neliniștile, disperarea, plus alte sentimente negative pot să ne afecteze atât la nivel emoțional cât și fizic, deteriorându-ne sănătatea, calitatea vieții.

 

De exemplu, dacă simțim constant dureri în gât, acest lucru ne-ar indica faptul că suntem mărginiți, că ne aflăm în incapacitatea de a vedea din perspective diferite.

 

Senzația de durere inexplicabilă la nivelul șoldurilor se poate interpreta că suntem copleșiți de teamă și că nu vom fi în stare să luam decizii importante.

 

O durere dorsală (partea de sus) este legată de o deziluzie, cea de la mijlocul coloanei are legatură cu trecutul, iar durerea lombară indică stresul financiar.

 

Senzația de durere de la nivelul genunchilor arată frica, orgoliul și neputința de dominare a egoului.

 

Tristețea are o mare influență asupra energiilor noastre și asupra motivației, produce oboseală, epuizare/scăderea tonusului.

 

După aceste exemple de influențe ale unor sentimente negative asupra organismului nostru care se poate îmbolnăvi ușor, fără să ne dăm seama imediat, vă propun spre reflecție cazul tinerei ce s-a vindecat de artrită reumatoidă, într-un mod ce pare de domeniul paranormalului.

 

Citeste si POVESTEA CELOR DOI LUPI ITI VA SCHIMBA COMPLET MODUL DE GANDIRE!

 

Povestea am cules-o din cartea “Forța gândirii negative” de Norman Vincent Peale, o carte despre care, într-un alt articol, vă spuneam că s-a vândut în mai mult de 15 milioane de exemplare și s-a tradus în patruzeci de limbi.

 

Dr. Norman Vincent Peale, în paginile dedicate unei rețete de însănătoșire, atunci când ne pierdem vitalitatea, ne spune că un medic i-a povestit despre cazul unei tinere care fusese adusă la spital cu temperatură foarte mare. Suferea de artrită reumatoidă, încheieturile ei erau teribil de umflate.

 

Ca să studieze cazul cum trebuie, continuă autorul, doctorul nu i-a prescris niciun medicament, în afară de un sedativ ușor pentru a-i calma durerile.

 

Peste două zile, tânăra l-a întrebat: “cât timp o să ma simt la fel de rău, cât trebuie sa rămân în spital?”

 

“Ma văd nevoit să vă spun”, replică doctorul, “că veți rămâne, probabil, în spital, vreme de cam șase luni.”

 

“Vreți să spuneți că am de așteptat șase luni până la nunta mea?”, întrebă ea.

 

“Îmi pare rău”, fu răspunsul, “dar nu vă pot oferi nicio speranță”.

 

Conversația dintre cei doi a avut loc seara. Dimineața, temperatura pacientei era normală, iar încheieturile nu mai erau umflate. Incapabil să explice vindecarea, doctorul a ținut-o sub control câteva zile, apoi i-a dat drumul acasă.

 

Ați fi înclinați să credeți că povestea a luat sfârșit. În același timp, vă întrebați de ce am pomenit în titlu de căsătorie. Ce legătură are cu artrita reumatoidă și cu febra?

 

Aflați că peste o lună, fata s-a întors în spital cu aceleași simptome: febră ridicată, încheieturi umflate. La ședințele de terapie psihiatrică, s-a înțeles că tatăl ei insista ca ea să se căsătorească cu un anumit bărbat care ar fi fost o bună achiziție în afaceri.

 

Tânăra își iubea tatăl, dorea să-l asculte, dar nu voia să se mărite cu un om pe care nu-l iubea. Așa că, subconștientul i-a sărit în ajutor și s-a îmbolnăvit de-adevăratelea de artrită reumatoidă însoțită de febră.

 

Citește și COPIL DE 3 ANI CARE ISI AMINTESTE VIATA ANTERIOARA – IDENTIFICA CRIMINAL SI LOCATIA CORPULUI

A fost nevoie ca medicul să-i explice tatălui că, dacă o va obliga pe tânăra să se mărite, asta ar putea-o mutila pentru tot restul vieții.

 

Când i s-a spus că nu trebuie să se mărite, fata s-a vindecat rapid și pentru totdeauna.

 

Asta nu inseamnă că dacă aveți artrită, după cum precizează Peale, nu sunteți căsătorit/ă cu persoana potrivită. Acest incident nu face altceva decât să ilustreze efectul profund al suferinței mentale asupra condiției fizice.

 

S-a calculat în repetate rănduri și s-a ajuns la concluzia că un procent de 50 până la 75 la sută dintre oamenii de azi sunt bolnavi din cauza influenței stărilor mentale nepotrivite asupra structurilor lor emoționale și fizice.

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.