"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Cei care au buzele crapate stiu ca un zambet inseamna disconfort. Buzele decojite si inflamate pot ajunge in aceasta stare din cauza frigului, vremii uscate, precum si a expunerii la soare. Uneori reactiile alergice, rujul de buze, alergiile la pasta de dinti sau la unele preparate, pot duce la craparea si exfolierea buzelor.

PUBLICITATE

buzele crapate pot fi reparate rapid cu solutii naturale

PUBLICITATE

PUBLICITATE

Cea mai buna metoda de a va ocupa de buzele crapate este evitarea climatului uscat si/sau rece.

Este bine sa aveti la indemana tot timpul un balsam de buze natural, hipoalergenic, fara arome chimice si parfum. Este de dorit ca acest balsam sa aiba un factor de protectie solara, pentru ca in orice anotimp, soarele poate provoca uscarea buzelor.

PUBLICITATE

Un ruj hidratant poate ajuta. In general, femeile folosesc ruj de buze, dar….atentie la cel care se pastreaza pe buze mai multe ore, care poate duce la uscarea si craparea acestora.

PUBLICITATE

Craparea si exfolierea buzelor, mai ales in coltul gurii, pot avea drept cauza lipsa de fier, a unor vitamine din complexul B (mai ales B2 – rivoflavina). Pe langa sursele naturale de fier, mancati alimente care contin vitamina C, care ajuta la absorbtia acestuia.

Citeste si CUM POTI SCAPA DE HERPES INTR-O SINGURA NOAPTE!

PUBLICITATE

Fiti atenti la aftele bucale, pentru ca aceastea sunt, de fapt, o infectie fungica. Bebelusii sunt mai afectati, in special daca li se da suzeta sau saliveaza mult. Persoanele in varsta, care au colturile gurii indreptate in interior sau cele care au lucrari dentare defectuoase si dintii cariati sau lipsa, sunt predispuse la afte, pentru ca se formeaza pliuri umede in care candida se poate dezvolta.

PUBLICITATE

Beti apa din belsug, hidratati-va buzele din interior. O alta modalitate de a ajuta buzele crapate este de a umidifica aerul de acasa sau de la serviciu. O situatie speciala este aceea e febrei, stare in care buzele crapa, mai ales ca urmare a deshidratarii. Asigurati-va o cantitate suplimentara de apa si ceaiuri caldute.

Apelati la ceara de albine, cel mai bun remediu pentru buzele crapate.

PUBLICITATE

Iata si de ce sa-ti UMEZESTI BUZELE CU UN PLIC DE CEAI!

PUBLICITATE

Nu va lingeti pe buze! Saliva contine enzime digestive, care nu fac bine buzelor „ranite”.

Renuntati la pasta de dinti si folositi bicarbonat de sodiu.

PUBLICITATE

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]