"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

PUBLICITATE

Un articol de Mihaela Iliescu

Grecii si romanii apreciau levantica pentru calitatile sale aromatice si de purificare. Era adaugata in bai pentru inlaturarea oboselii.

PUBLICITATE

Levantica era folosita si in tratamentul infectiilor, patricienii se ungeau cu ulei esential in scopul protectiei impotriva epidemiilor.

vindeca organismul cu ulei de levantica

PUBLICITATE

PUBLICITATE

In medicina populara, solutiile alcoolice cu ulei de Levantica erau folosite in tratamentul migrenelor, neurasteniei, reumatismului si al afectiunilor renale. Multe secole la rand, acesta era remediul principal impotriva mialgiilor si durerilor de dinti.

PUBLICITATE

Tot din timpuri stravechi vine si ideea de a odoriza lenjeria de pat cu Levantica.

Haideti sa descoperim impreuna cum se foloseste acest ulei esential cu efecte miraculoase:

PUBLICITATE

1. Afectiuni respiratorii, insomnie, inhalarea fumului de tutun. Se pun 3-5 picaturi in lampa de aromaterapie. Se pun cinci picaturi in apa de baie de baie sau se face un masaj cu un amestec compus din cinci picaturi ulei esential la 10 ml ulei baza (Jojoba sau Argan). Seriile de aromaterapie se fac de doua ori pe zi, timp de 15-20 minute, timp de trei saptamani.

PUBLICITATE

2. Protectia impotriva insectelor. Se aplica doua, trei picaturi pe un servetel.

3. Imbogatirea produselor cosmetice. Se pun cinci picaturi la 10 grame crema.

PUBLICITATE

4. Afectiuni micotice ale unghiilor – se adauga o lingura de ulei esential de Levantica si cinci picaturi ulei esential din Arbora de Ceai, la cinci litri de apa calduta (maxim 37 de grade Celsius). Se fac zilnic bai la picioare, timp de 10-15 minute, inainte de a merge la culcare. Dupa baie, se inlatura pielea inasprita si se aplica o crema hidratanta naturala.

PUBLICITATE

5. Aritmie cardiaca. Se pun in aromacandela doua picaturi de ulei de Levantica, doua picaturi de ulei de Ylang-Ylang. Se fac sedinte de aromaterapie de doua ori pe zi, timp de trei saptamani. Se poate repeta terapia dupa o pauza de o saptamana.

6. Artrita reumatoida. Se adauga o picatura de ulei de Levantica intr-o crema naturala cu cimbru. Se ung de doua, trei ori pe zi zonele afectate.

PUBLICITATE

7. Ateroscleroza si ischemie cardiaca. Se pun cinci picaturi in cada, in apa calduta (maxim 37 grade Celsius). Se face o baie, timp de 10-15 minute zilnic, timp de doua saptamani.

PUBLICITATE

8. Cicatrici postoperatorii – o lingura de ulei de Jojoba, doua picaturi de ulei din Arbore de Ceai, doua picaturi de

…Continuare pe pagina urmatoare

1 2 3 4

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

[wce_code id=2]