"Ascunse în văzul tuturor, văzute doar de doritori!"

8 + six =

one × three =

Un articol de Razvan

loading...

 

Uleiul esenţial de tămâie are efecte pozitive asupra dispoziţiei, reduce stresul şi îmbunătăţeşte starea de sănătate. Se obţine din răşina arborelui Boswellia sacra (arborele de tămâie) şi are un miros aromatic puternic cu tente de miere şi lămâie.

 

Uleiul esenţial de tămâie poate fi folosit pentru:

 

Eliminarea cicatricilor – Amestecă uleiul de tămâie cu ulei de cocos şi frecţionează cu el cicatricile. După mai multe aplicaţii, cicatricile încep să se estompeze.

 

Îmbunătăţirea somnului – Ţine uleiul într-un bol lângă pat ca să adormi mai uşor şi să dormi mai profund.

 

Meditaţie – Uleiul induce o stare de relaxare profundă, fiind astfel ideal pentru exerciţiile de meditaţie.

 

Alungarea stărilor de anxietate – Toarnă câteva picături de ulei în palmă şi inhalează vaporii emanaţi ca să te linişteşti rapid.

 

Eliminarea ridurilor – Amestecă uleiul cu câteva frunze de lavandă şi aplică amestecul pe faţă de două ori pe zi, dimineaţa şi seara. La câteva minute de la aplicare, clăteşte pielea cu apă călduţă.

 

Vindecarea rănilor – Toarnă puţin ulei pe tăieturi sau vătămături ca să le grăbeşti vindecarea.

 

Liniştire interioară – Aplică pe pielea gâtului câteva picături de ulei ca să te echilibrezi emoţional şi te poţi concentra mai uşor asupra sarcinilor de îndeplinit. Uleiul volatil stimulează producţia de noradrenalină şi dopamină, contracarând astfel stările de indispoziţie, letargie şi oboseală.

 

Calmarea tusei – Aplică uleiul pe gât, sau dizolvă câteva picături de ulei în apă şi foloseşte soluţia pentru gargară ca să calmezi tusea persistentă.

 

Citește si REȚETA PENTRU CEL MAI BUN SIROP DE TUSE FĂCUT ÎN CASĂ

 

Vindecarea muşcăturilor de insecte – Foloseşte câteva picături de ulei pentru frecţionarea pielii iritate şi inflamate ca urmare a muşcăturilor sau înţepăturilor de insecte.

 

Întărirea sistemului imunitar – Înghite câteva picături de ulei ca să-ţi întăreşti sistemul imunitar şi, astfel, să te protejezi mai bine de răceli şi de alte boli virale sau bacteriene.

 

 

loading...

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.